Μενού
  • Α-
  • Α+

Το χάκλινο μετάλλιο στη σπάθη Β στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κατέκτησε ο Πάνος Τριανταφύλλου. Ο Ελληνας πρωταθλητή επικράτησε με 15-6 του Γάλλου Βαλέτ και εξασφάλισε το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική αποστολή. Ο Τριανταφύλλου πραγματοποίησε μία εξαιρετική πορεία και στα ημιτελικά ηττήθηκε με 15-9 από τον Πολωνό Κάστρο. 

Η ήττα αυτή δεν τον επηρέασε στον μικρό τελικό. Απέναντι στον Βαλέτ, που έχει στη συλλογή του δύο παραολυμπιακά μετάλλια ήταν εξαιρετικός, επικράτησε με 15-9 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.  Στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, που ολοκληρώνεται στις 5 Σεπτεμβρίου, θα συμμετάσχουν, συνολικά, 44 Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, καθώς και 4 συνοδοί αθλητές, οι οποίοι θα αγωνιστούν σε 11 αθλήματα.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της ελληνικής αποστολής θα συμμετάσχουν στα εξής αγωνίσματα: Στίβος, Κολύμβηση, Άρση Βαρών σε πάγκο, Μπότσια, Ξιφασκία με Αμαξίδιο, Σκοποβολή, Τοξοβολία, Αντισφαίριση με Αμαξίδιο, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Ποδηλασία και Τζούντο. Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, το 2016, η Ελλάδα είχε κατακτήσει 13 μετάλλια (5 χρυσά, 4 ασημένια, 4 χάλκινα), καταλαμβάνοντας την 24η θέση στον πίνακα μεταλλίων. Ήταν η δεύτερη καλύτερη θέση στην Ιστορία της ελληνικής αποστολής, μετά την 20η στο Πεκίνο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA