Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, την πρόκριση για τον 2ο γύρο του US Open, πήρε και η Μαρία Σάκκαρη, η οποία επιβλήθηκε της Mάρτα Κόστγιουκ με 2-0 σετ. Ετσι η Ελλάδα θα έχει τρεις εκπροσώπους στη συνέχεια της κορυφαίας διοργάνωσης τένις. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κέρδισε 6-4, 6-3.https://twitter.com/EurosportGR/status/1432746653736439813?ref_src=twsrc^tfw

Για 1η φορά από το 1988, υπάρχουν δυο Ελληνίδες σε ταμπλό μονών σε Grand Slam. Τότε, και πάλι στο US Open, ήταν στο κυρίως ταμπλό η μητέρα της Σάκκαρη, Αγγελική Κανελλοπούλου, αλλά και η Όλγα Τσαρμποπούλου. Καμία από τις δυο ωστόσο δεν είχε προκριθεί στον 2ο γύρο. 

Την Κατερίνα Σινιάκοβα θα βρει αντίπαλο, στον 2ο γύρο του US Open, η Μαρία Σάκκαρη. Η 25χρονη Τσέχα και Νο 53 στην παγκόσμια κατάταξη επικράτησε με 7-6(6), 6-3 της Λετονής Αναστάσια Σεβάστοβα. Η Σάκκαρη και η Σινιάκοβα θα συναντηθούν για τέταρτη φορά στην καριέρα τους. Στο head to head προηγείται με 2-1 και η Σάκκαρη, αλλά είχε υποστεί οδυνηρή ήττα στον δεύτερο γύρο του Roland Garros το 2019.

Η Κατερίνα Σινάκοβα βρίσκεται πάντως στο Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης στο διπλό, ενώ φέτος κατέκτησε στο Παρίσι τον τρίτο Grand Slam τίτλο της, έχοντας ως παρτενέρ την Μπάρμπορα Κρεΐτσίκοβα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.