Για άλλη μια χρονιά, ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης ανέβηκε μπήκε στα μετάλλια σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Ο Ελληνας παραολυμπιονίκης αντιμετώπισε στον τελικό του μπότσια τον Τσέχο Ανταμ Πέσκα, από τον οποίο ηττήθηκε τελικά στο τάι μπρέικ και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο. Αυτό ήταν το 5ο ολυμπιακό μετάλλιο για τον Πολυχρονίδη που ανέβασε τον ελληνικό απολογισμό στους Αγώνες του Τόκιο στα 7 μετάλλια.
Ο Πολυχρονίδης βρέθηκε πίσω με 3-0 στο πρώτο σετ του τελικού του ατομικού του μπότσια στην κατηγορία BC3, ενώ με έναν πόντο υπέρ του στο δεύτερο και στο τρίτο, μείωσε σε 3-2. Στο τέταρτο και τελευταίο σετ ο Πολυχρονίδης κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3 και να στείλει σε τάι μπρέικ την μάχη για το χρυσό μετάλλιο. Εκεί ωστόσο δεν στάθηκε τυχερός και ο Πέσκα πήρε το χρυσό μετάλλιο, με τον Ελληνα παραολυμπιονίκη να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.
Αυτό είναι το πέμπτο παραολυμπιακό μετάλλιο στην καριέρα του Πολυχρονίδη καθώς έχει κατακτήσει, ένα χρυσό στο Λονδίνο (διπλό), δύο αργυρά σε Πεκίνο (απλό) και Ρίο (απλό), καθώς και ένα χάλκινο επίσης στο Ρίο (διπλό).
- Μαζωνάκης: Τι ισχυρίζονται οι γιατροί για τους ελέγχους του ΙΣΑ - «Μου έλεγαν θα πάθω καρκίνο», καταγγέλλουν ασθενείς
- Ρωγμές στους τοίχους, κτίρια που βυθίζονται: Η πόλη της Ευρώπης που «παραμορφώθηκε» ξαφνικά το καλοκαίρι
- Πένθος για την Όλγα Φαρμάκη: Πέθανε αιφνιδιαστικά ο αδελφός της σε ηλικία 32 ετών
- Εκτροχιάστηκε τρένο με 180 επιβάτες στη Γαλλία: Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.