Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ιδιοκτήτρια του μικρού ιδιωτικού αεροπλάνου που μετέφερε τον Εμιλιάνο Σάλα, διαβεβαίωσε σήμερα, Τετάρτη (20/10) ότι απαγόρευσε τη χρησιμοποίηση του κατηγορούμενου πιλότου, στην απολογία του, την τρίτη ημέρα της δίκης του δυστυχήματος, που κόστισε τη ζωή στον Αργεντινό ποδοσφαιριστή το 2019. Ο Ντέιβιντ Χέντερσον, 67 ετών, κατηγορείται σε δικαστήριο στο Κάρντιφ της Ουαλίας, ότι έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του 28χρονου Σάλα, επειδή δέχθηκε να οργανώσει την πτήση, παρότι το αεροσκάφος δεν είχε άδεια για να μεταφέρει επιβάτες.

Η ιδιοκτήτρια του αεροσκάφους, Piper Malibu, Φέι Κίλι, είπε ότι έστειλε e-mail τον Ιούλιο του 2018, σχεδόν επτά μήνες πριν από τη συντριβή, στον Χέντερσον, καλώντας τον να σταματήσει να χρησιμοποιεί τον πιλότο Ντέιβιντ Ίμποτσον, 59 ετών, μετά από δύο παραβάσεις που αναφέρθηκαν από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου (CAA). Στη συνέχεια ανακάλυψε ότι ο κ. Χέντερσον παρόλα αυτά είχε καλέσει ξανά αυτόν τον πιλότο τον Αύγουστο του 2018.

Χθες η εισαγγελία κατηγόρησε τον Ντέιβιντ Χέντερσον, ότι έδωσε προτεραιότητα στην κερδοφορία έναντι της ασφάλειας, παίρνοντας έναν πιλότο που γνώριζε ότι δεν έχει προσόντα. Στις 21 Ιανουαρίου 2019, όταν το αεροπλάνο που μετέφερε τον Εμιλιάνο Σάλα συνετρίβη στη Μάγχη, ήταν ο Ντέιβιντ Χέντερσον που έπρεπε αρχικά να ήταν ο πιλότος. Αλλά κανόνισε να πάρει τη θέση του ο Ντέιβιντ Ίμποτσον, γνωρίζοντας ότι ο τελευταίος δεν είχε εμπορική άδεια χειριστή, ότι τα προσόντα του για αυτόν τον τύπο αεροσκάφους είχαν λήξει και ότι δεν ήταν ικανός να πετάει τη νύχτα.