Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά από πολύωρη διαδικασία, το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Μελβούρνης, ακύρωσε το αίτημα του Τζόκοβιτς για επανεξέταση της ακύρωσης της βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς γεγονός που σημαίνει ότι ο Σέρβος θα πρέπει να αποχωρήσει άμεσα από την Αυστραλία. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Australian Open που ξεκινάει τη Δευτέρα (17/01) στη Μελβούρνη. Η απόφαση ήταν ομόφωνη και οι λόγοι θα γίνουν γνωστοί τις επόμενες ημέρες.

Τι ειπώθηκε στο δικαστήριο

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ακούστηκαν τα επιχειρήματα από τους νομικούς εκπροσώπους του κορυφαίου τενίστα του κόσμου, αλλά και από την πλευρά του Ομοσπονδιακού υπουργού μετανάστευσης. «Ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε στα εμπλεκόμενα μέρη, αργότερα το απόγευμα, ποια είναι η θέση που θα προτείνουμε», είπε στο δικαστήριο ο επικεφαλής της δικαστής, Τζέιμς Άλσοπ.

Με την επισήμανση από τους δικηγόρους του Νόβακ Τζόκοβιτς ότι η παρουσία και η συμμετοχή του Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις στο Australian Open δεν ενθαρρύνει το αντιεμβολιαστικό κίνημα και αίσθημα, ολοκληρώθηκε εικονική ακροαματική διαδικασία της έφεσης του «Νόλε» στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας.

https://twitter.com/washingtonpost/status/1482608560299196417?ref_src=twsrc^tfw

Ο Τζόκοβιτς έχει προβεί σε έφεση κατά της απόφασης του υπουργού Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, ο οποίος ακύρωσε τη βίζα του Σέρβου πρωταθλητή με το σκεπτικό ότι αποτελεί απειλή για τη δημόσια τάξη, επειδή η παρουσία θα προκαλέσει διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις κατά του εμβολιασμού για τον κορονοϊό.

«Αν υπήρχε βάση για να σκεφτεί κανείς ότι η παρουσία και η συμμετοχή του κ. Τζόκοβιτς σε ένα τουρνουά τένις θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να οδηγήσει σε αυτό το αίσθημα κατά του εμβολιασμού, θα περίμενε κανείς ότι θα υποστηριζόταν από κάποιου είδους στοιχεία σχετικά με διαμαρτυρίες ή συγκεντρώσεις. Πέρυσι αγωνίστηκε στο Αυστραλιανό Όπεν και σε άλλα μεγάλα τουρνουά σε όλο τον κόσμο και δεν προκάλεσε τίποτα», είπε σχετικά ο νομικός εκπρόσωπος του Τζόκοβιτς, Νικ Γουντ.

https://twitter.com/CNN/status/1482608613822717954?ref_src=twsrc^tfw

Αντίθετα, όπως πρόσθεσε ο δικηγόρος του, η πιθανή απέλαση του Τζόκοβιτς μπορεί να τονώσει το αντιεμβολιαστικό κίνημα και τις διαμαρτυρίες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA