Μενού
  • Α-
  • Α+

Η 15χρονη Ρωσίδα αθλήτρια Καμίλα Βαλίεβα που άφησε άφωνο τον πλανήτη με το τετραπλό άξεξ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, υποστήριξε πως η ουσία που ανιχνεύτηκε στον οργανισμό της προήλθε από τη θεραπευτική αγωγή του... παππού της! Συγκεκριμένα, η νομική ομάδα της Καμίλα Βαλίεβα υποστήριξε ότι το θετικό τεστ στο ντόπινγκ μπορεί να προήλθε από ένα μολυσμένο ποτήρι νερό που περιείχε ίχνη από το φάρμακο για την καρδιά που παίρνει ο παππούς της.

Ο Ντένις Όσβαλντ, μέλος της πειθαρχικής επιτροπής της ΔΟΕ, στην ουσία επιβεβαίωσε την πληροφορία και εξήγησε ότι η ουσία τριμεταζιδίνη μπορεί πράγματι να προήλθε από φάρμακο για την καρδιά. «Υπάρχουν πολλές εξηγήσεις για το πώς μπήκε στο σώμα της», φέρεται να είπε η Αννα Κοζμένκο, δικηγόρος της 15χρονης. «Για παράδειγμα, μπορεί ο παππούς της να ήπιε κάτι από ένα ποτήρι, να έμεινε το σάλιο του και το ποτήρι αυτό να χρησιμοποιήθηκε με κάποιο τρόπο αργότερα από τη αθλήτρια. Ή μπορεί το φάρμακο να έπεσε σε κάποια επιφάνεια, να έμειναν ίχνη και στη συνέχεια να πέρασαν στην αθλήτρια».

Διαβάστε ακόμηΚαμίλα Βαλιέβα: Χαρούμενη που θα εκπροσωπήσω τη Ρωσία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο

Τη Δευτέρα, το CAS έδωσε άδεια στη Valieva να αγωνιστεί στο ατομικό πατινάζ γυναικών, το οποίο ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται την Πέμπτη, και για το οποίο είναι το μεγάλο φαβορί για το χρυσό. Ωστόσο, αν κερδίσει μετάλλιο, η ΔΟΕ έχει ήδη πει ότι δεν θα γίνει απονομή. Εν τω μεταξύ, η υπόθεση ντόπινγκ της Ρωσίδας βρίσκεται σε εξέλιξη και αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι πόντοι -και τυχόν μετάλλια- από τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου θα της αφαιρεθούν τους επόμενους μήνες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA