Την πρόκριση της στον τελικό του Champions League πανηγύρισε η Λίβερπουλ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο ημίχρονο (2-0), έκανε την ολική ανατροπή, επικράτησε της Βιγιαρεάλ με 3-2 στην Ισπανία και με συνολικό σκορ 5-2 έκλεισε θέση για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, περιμένοντας τον νικητή του ζευγαριού Ρεάλ – Μάντσεστερ Σίτι.
Η Λίβερπουλ «έπαιξε με την φωτιά» για 45 λεπτά στο «Κεράμικα», αλλά στο δεύτερο μέρος «μεταμορφώθηκε» μετατρέποντας το εις βάρος 2-0 του πρώτου ημιχρόνου στο τελικό 3-2! Έτσι, με δύο νίκες απέναντι στους Ισπανούς (είχε επικρατήσει και στο «Άνφιλντ» με 2-0) έγινε η πρώτη φιναλίστ του μεγάλου τελικού του Champions League (28/5) στο «Παρκ ντε Πρενς» του Παρισιού, όπου θα παίξει με το νικητή του δεύτερου ημιτελικού, που θα διεξαχθεί το βράδυ της Τετάρτης (4/5) στη Μαδρίτη, ανάμεσα στη Ρεάλ και στη Μάντσεστερ Σίτι και θα διεκδικήσει το 7ο τρόπαιο στην Ιστορία της και πρώτο μετά το 2019, όταν είχε επικρατήσει με 2-0 της Τότεναμ στη Μαδρίτη.
Φαμπίνιο, Ντίαζ και Μανέ ήταν οι σκόρερ της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ, η οποία θα περιμένει τη ρεβάνς της Τετάρτης (4/5) στο «Μπερναμπέου», ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και στη Μάντσεστερ Σίτι, για να μάθει την αντίπαλό της στο μεγάλο τελικό του Παρισιού. Ο Κώστας Τσιμίκας πέρασε αλλαγή για τους «κόκκινους» στο 80ό λεπτό αντί του Ρόμπερτσον, ενώ στο 86΄ η Βιγιαρεάλ έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Καπού.
- Τέμπη: Φραστική επίθεση από τον δικηγόρο Καπερνάρο στον Πάνο Ρούτσι - «Κάνε καμία απεργία - Ρε κάθαρμα»
- Γιώργος Μαζωνάκης: Επειγόντως στο νοσοκομείο με σοβαρά συμπτώματα - Τι εξετάζουν οι γιατροί
- Τα αυτογκόλ της κυβέρνησης, το ταξίδι που άφησε ο Μητσοτάκης και το επόμενο κόμμα της Καραγεωργοπούλου
- Οι Κινέζοι της Αθήνας γιορτάζουν την Πρωτοχρονιά: «Έχουμε πολλά κοινά με τους Έλληνες»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.