Μενού
  • Α-
  • Α+

Η σεζόν 2018/19 στο NBA μόλις έχει τελειώσει. Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς έχουν αποτύχει να κάνουν το three peat, καθώς έχασαν στους τελικούς από τους Ράπτορς του Κάουι Λέοναρντ, όμως τα... χειρότερα είναι μπροστά τους. Δύο χρόνια αργότερα, τo 2021 έχοντας διανύσει ένα μεγάλο μέρος μιας δύσκολης διαδρομής, αποτυγχάνουν να μπουν τα πλέι οφ μέσα από το play in τουρνουά, όμως ο Στεφ Κάρι δίνει μία υπόσχεση. «Δεν θες να μας δεις του χρόνου...» απαντά σε σχετική ερώτηση και βγαίνει αληθινός. Οι «Πολεμιστές» είναι και πάλι στην κορυφή της λίγκας διανύοντας μια πολύ περίεργη τριετία σε μία κατάληξη που μοιάζει σαν «χρωστούμενο» της ιστορίας.

Διαβάστε ακόμη: Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς: Ξέσπασε σε κλάματα ο Στεφ Κάρι - MVP των NBA Finals

Επιστροφή και πάλι στο 2019. Η απώλεια του πρωταθλήματος από τους Καναδούς μοιάζει να είναι το λιγότερο. Ο Κλέι Τόμπσον είναι εκτός δράσης με (τον πρώτο από τους δύο σοβαρούς) τραυματισμό του, ο Κέβιν Ντουράντ αποτελεί παρελθόν και το Στεφ Κάρι προσπαθεί να αποδείξει πως παραμένει ένας από τους κορυφαίους του πρωταθλήματος. Οι μοίρα όμως έχει άλλη διάθεση. Λίγο μετά την έναρξη της σεζόν, στα τέλη του Νοέμβρη του '19 θα σπάσει το χέρι του και θα δει τη σεζόν για τον ίδιο να τελειώνει άδοξα.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Πίσω έχει μείνει πλέον μόνο ο Ντρέιμοντ Γκριν για να δώσει κίνητρο σε μια ομάδα που σε μόλις λίγους μήνες θα χάσει την Big-3 της. Ο Ντουράντ μένει στο Μπρούκλιν, και οι Κάρι και Τόμπσον αναρρώνουν από τους σοβαρούς τραυματισμούς τους. Οι οιωνοί είναι αρνητικοί και θα επιβεβαιωθούν στο φινάλε της σεζόν. Οι Γουόριορς από φιναλίστ του πρωταθλήματος, θα τερματίσουν στην τελευταία θέση ανάμεσα στις 30 ομάδες, καταγράφοντας μόλις 15 νίκες

Η τελευταία αυτή θέση, θα τους δώσει το #2 στο ντραφτ του 2020. Εκεί θα επιλέξουν τον σέντερ Τζέιμς Γουάιζμαν, ενώ λίγο νωρίτερα είχαν φέρει μέχω ανταλλαγής στο Γκόλντεν Στέιτ και τον Αντριου Γουίγκινς από τη Μινεσότα. Ο Στιβ Κερ βλέπει και πάλι το ρόστερ του να γεμίζει με ποιότητα και πάλι, ενώ αναμένει να επιστρέψουν οι Κάρι και Τόμπσον. Αλλά και πάλι θα πρέπει να περιμένει.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fthe.buzz.nba%2Fphotos%2Fa.433893786718070%2F5358682384239161&width=500&show_text=true&appId=770072896783120&height=679

Τρία χρόνια εκτός δράσης ο Κλέι Τόμπσον

Παρότι ο Κάρι είναι και πάλι υγιής ο Κλέι Τόμπσον θα δεχθεί νέο χτύπημα. Την περίοδο που αναρρώνει από τη ρήξη χιαστών, θα σπάσει τον αχίλλειο τένοντα του. Μία ακόμη χρονιά χαμένη, μία ακόμη σεζόν που οι Γουόριορς θα πρέπει να μάθουν να ζουν με προβλήματα.

Θα ακολουθήσουν όμως πιστά το πλάνο τους. Δεν θα κυνηγήσουν ηχηρές ανταλλαγές και δεν θα ψάξουν παίκτες που θα κάνουν θόρυβο και θα προσθέσουν τη δική τους λάμψη δίπλα στον Κάρι. Και θα δικαιωθούν.

Ο Κλέι Τόμπσον θα επιστρέψει έπειτα από τρία (!) χρόνια στα παρκέ. Ο Κάρι θέλει να αποδείξει πως στα 34 χρόνια είναι ο κορυφαίος παίκτης στο ΝΒΑ, έστω και αν σε κάθε κουβέντα μπαίνει πίσω από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς ή τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η επιστροφή και η δικαίωση του πλάνου

Θα φτάσουν τις 53 νίκες στην κανονική περίοδο και στην post season θα δείξουν τα νύχια τους. Θα «καθαρίσουν» με 4-1 του Νάγκετς του Νίκολα Γιόκιτς στον πρώτο γύρο, θα ακολουθήσει το 4-2 με το Μέμφις του Για Μόραντ, ενώ στους τελικούς της Δύσης θα βρουν μπροστά τους τους Μάβερικς του Λούκα Ντόντσιτς. Θα έχει κι αυτός την... ίδια τύχη, καθώς οι Γουόριορς θα πάρουν τον τίτλο της περιφέρειας με 4-1. Απέναντι τους θα βρεθεί η (κατά πολλούς) επόμενη μεγάλη ομάδα του ΝΒΑ. Οι νεανικοί Μπόστον Σέλτικς που έχουν ήδη πετάξει έξω τους Μπακς του Αντετοκούνμπο και έχουν επιβιώσει στους τελικούς με τους Χιτ. Στους τελικούς όμως επικρατούν οι δυνατοί. Ο Γουίγκινς όπως χρειαστεί θα προσθέσει δυναμική στην τριάδα και οι Κάρι-Γκριν-Τόμπσον θα φορέσουν ένα ακόμη δακτυλίδι πρωταθλητή.

Ο Στεφ Κάρι θα αναδειχθεί MVP των τελικών για πρώτη φορά στην καριέρα του. Πριν όμως από την ανακοίνωση έχει ξεσπάσει σε κλάματα. Εχει βγάλει από μέσα του την πίεση αυτών των τριών χρόνων. Εχει αποδείξει και πάλι πως βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Η «παρέα» του έχει κατακτήσει το τέταρτο πρωτάθλημα σε οκτώ χρόνια και έχει φτάσει συνολικά σε έξι τελικούς στο ίδιο διάστημα. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η ιστορία, τους χρωστούσε αυτή την επιστροφή. Και είναι η ίδια που έχει γράψει τον όνομά τους, ως μία από της κορυφαίες δυναστείες στην ιστορία του αθλήματος...

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA