Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών ξεκίνησε με ισοπαλία τις υποχρεώσεις της στο 2ο όμιλο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου της Βουδαπέστης, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 8-8 της Κροατίας, στην πρεμιέρα του 2ου ομίλου της τουρνουά.

Διαβάστε ακόμη: Γιώργος Μπαρτζώκας: «Εδεσε» στο Λιμάνι υπογράφοντας νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό έως το 2025

Τα δύο συγκροτήματα επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους στον όμιλο και η πρώτη θέση, που σημαίνει απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά, θα κριθεί από τα αποτελέσματα στους επόμενους αγώνες τους, με Ιαπωνία και Γερμανία. Αγωνιστικά, οι αντίπαλοι έδωσαν βαρύτητα στην άμυνα. Η ελληνική ομάδα αιφνιδίασε τους Κροάτες στην πρώτη περίοδο και προηγήθηκε 4-1, για να απαντήσουν οι αντίπαλοι με τον ίδιο τρόπο στη συνέχεια και το ημίχρονο να ολοκληρωθεί ισόπαλο 5-5.  

Η Εθνική προηγείτο συνεχώς με ένα γκολ, είχε την ευκαιρία να ξεφύγει και με +2 αλλά δεν τα κατάφερνε και οι Κροάτες ισοφάρισαν στο τελικό 8-8 με τον πρώην παίκτη της Βουλιαγμένης Μπάσιτς, στο 1:55 πριν από τη λήξη.

Τα οκτάλεπτα (πρώτη η Ελλάδα): 4-1, 1-4, 2-1, 1-2.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος - Κανακάκης 1, Γούβης, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 4, Τζωρτζάτος.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ίβιτσα Τούτσακ): Μπίγιατς, Μπούριτς 1, Φάτοβιτς, Κράπιτς, Λάζιτς, Μπούκιτς, Βουκίσεβιτς, Ζούβελα 2, Μάρινιτς - Κράγκιτς 1, Βρίλιτς, Μπάσιτς 1, Κχαρκόφ 3, Πόπαντιτς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA