Μενού
  • Α-
  • Α+

Διαστημικός για άλλη μια φορά ο Μίλτος Τεντόγλου που κατέκτησε ξανά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με άλμα στα 8,52 μέτρα και πήρε ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο για την συλλογή του. Ο Ελληνας πρωταθλητές έκανε ρεκόρ αγώνων σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κι έγινε μόλις ο τέταρτος που γίνεται back to back πρωταθλητής Ευρώπης μετά τους Βίλεμ Λέχουμ, Ιγκορ Τερ Οβανεσιάν και Γκρεγκ Ράδερφορντ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής στον προκριματικό πέτυχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση (7,94 μ.), καθώς μόνο ο Τομπίας Μοντλέρ κατάφερε να πιάσει το όριο των 8,05 μ., αφού στην πρώτη του προσπάθεια προσγειώθηκε στα 8,06 μ. Υπενθυμίζεται ότι ο Μίλτος Τεντόγλου είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου πριν από έναν μήνα. Μάλιστα, τότε είχε χάσει το χρυσό μετάλλιο στην τελευταία προσπάθεια, καθώς ήταν συνεχώς πρώτος, αλλά στο τελευταίο άλμα τον ξεπέρασε ο Κινέζος Γουάνγκ.

Ο Τεντόγλου έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του. Στο δεύτερο άλμα του πέταξε στα 8.23μ., για να φτάσει στα 8.35μ. στην τρίτη του προσπάθεια. Και όλα αυτά για να φτάσουμε στην τέταρτη, όπου ο Μίλτος Τεντόγλου άφησε άφωνη όλη τη Ευρώπη και τελείωσε την υπόθεση «χρυσό». Με το τεράστιο άλμα του στα 8.52μ. έκοψε κάθε συζήτηση για το ποιος είναι ο κυρίαρχος. Στη συνέχεια δεν έκανε άλλο άλμα, αφού ήταν αχρείαστο και απλά πήρε την ελληνική σημαία και έκανε το γύρο του θριάμβου.

Η κατάταξη του τελικού

  1. Μίλτος Τεντόγλου 8.52
  2. Τζέικομπ Φίντσαμ-Ντιουκς (Μ. Βρετανία) 8.06μ.
  3. Τομπίας Μοντλέρ (Σουηδία) 8,06
  4. Ζουλς Πομερί (Γαλλία) 8,06
  5. Εουσέμπιο Κάθερες (Ισπανία) 7.98
  6. Χένρικ Φλάτνες (Νορβηγία) 7,83
  7. Χέκτορ Σάντος (Ισπανία) 7,82
  8. Μάρκο Τσέκο (Κροατία) 7,77
  9. Ρέινολτν Μπανίγκο (Μ. Βρετανία) 7,66
  10. Λαζάρ Άνιτς (Σερβία) 7.37
  11. Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία) 7,36μ.
  12. Ίνγκα Κίπλεσουντ (Νορβηγία).
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA