Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του Mega παραχώρησε ο Δημήτρης Ιτούδης, με τον προπονητή της Εθνικής μας να ξετυλίγει πτυχές του εαυτού του που δεν ήταν μέχρι τώρα γνωστές. Ο «αρχιτέκτονας» της Εθνικής που διεκδικεί με αξιώσεις ένα μετάλλιο στο Eurobasket 2022 αποκάλυψε πως δεν έχει παίξει ποτέ του επαγγελματικό μπάσκετ παρά μόνο ερασιτεχνικά, ενώ θυμάται τη μητέρα του να του λέει: «Το μπάσκετ δεν θα σου δώσει να φας, έλα να μας βοηθήσεις στα σπαράγγια».

Εκείνος από την άλλη μέχρι και σήμερα δηλώνει πως δεν τον γέμισε ποτέ η γεωπονία. «Πήγα στην ακαδημία του Ζάγκρεμπ, που ήταν η πιο δύσκολη σχολή για προπονητές, χωρίς να γνωρίζω κανέναν. Γινόταν εμφύλιος με μάχες και το πανεπιστήμιο λειτουργούσε» περιγράφει. Μάλιστα θυμάται ένα περιστατικό που του προκάλεσε «τραύμα» όταν μία οβίδα διασποράς έπεσε στο κέντρο του Ζάγκρεμπ, λίγα τετράγωνα από εκεί που βρισκόταν. Αναφέρει πως η πρώτη του «σφαλιάρα» ήταν όταν στο πρώτο του παιχνίδι η ομάδα του ηττήθηκε. «Κάποια στιγμή θα “πέσουμε” όλοι, ο στόχος όμως είναι να πέσουμε μπροστά και να γίνουμε καλύτεροι από τις αποτυχίες» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο Δημήτρης Ιτούδης δεν κρύβει τη μεγάλη αγάπη που έχει για τη γυναίκα και την κόρη του. «Η γυναίκα μου και η κόρη μου άλλαξαν την καθημερινότητά τους για να υποστηρίξουν εμένα. Είχα συμφωνήσει μαζί τους ότι το καλοκαίρι είναι δικό τους, τώρα ανήκει στην Εθνική και είναι τιμή, πρόκληση και μεγάλη ευθύνη» αναφέρει ενώ θυμάται όταν πρωτογνωρίστηκε με τη σύζυγό του, τη Μαρία, το 1999.

Ο προπονητής δηλώνει παράλληλα πολύ καλός χορευτής. Συγκεκριμένα, αποκαλύπτει πως γνωρίζει όλους τους χορούς της ανατολικής Ρωμυλίας. «Μου αρέσει να διαβάζω και να αθλούμαι» προσθέτει. «Πέρασα 9 ημέρες με υψηλό πυρετό που δεν έπεφτε και τρόμαξα» αναφέρει σχετικά με την περιπέτειά του με τον κορονοϊό, ενώ ευχαρίστησε δημοσίως το νοσοκομείο «Σωτηρία» και την κ. Πουλάκου για τη φροντίδα που του παρείχαν τις ημέρες νοσηλείας του. «Πέρασα κορονοϊό από τους πρώτους. Δεν ήθελα να νοσηλευτώ και τα πνευμόνια μου ήταν το ένα 20% και το άλλο 15%. Τότε η γιατρός μου είπε την εξής ατάκα που μου έμεινε: "Οπως εσύ είσαι προπονητής και απαιτείς από τους παίκτες σου να σε ακούνε, έτσι τώρα και εσύ θα ακούσεις εμένα"». Τέλος, ερωτώμενος για το μέλλον του στο μπάσκετ, λέει πως εκείνος θέλει να είναι στο μπάσκετ «όσο μπορεί και όσο θέλει να προσφέρει».