Μενού
  • Α-
  • Α+

Ιδιαίτερα δραστήριος είναι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Στέφανος Τσιτσιπάς, κάτι που φαίνεται κι από το γεγονός ότι όσα λέει προκαλούν ποικίλες αντιδράσεις στο Twitter. Αυτή τη φορά, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αποφάσισε να σχολιάσει έναν χρήστη που τον χαρακτήρισε «αρσενική bimbo» (σ.σ. όμορφος αλλά αφελής, χωρίς μυαλό), έπειτα από την πρόσφατη τοποθέτησή του για τον φεμινισμό. «Κράτα τη μπύρα μου» έγραψε το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, μία φράση που χρησιμοποιείται ως ένδειξη χαλαρότητας, αλλά κι ότι έρχονται κι άλλα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς σόκαρε τους θαυμαστές του το πρωί της Πέμπτης, πρώτα κάνοντας retweet σε ένα αντιφεμινιστικό μήνυμα και αργότερα με ένα δικό του tweet. «Ο σύγχρονος φεμινισμός έχει μετατραπεί από την ισότητα των φύλων σε μια λατρεία οργής που επιδιώκει να υποτιμήσει τους άνδρες», έγραψε στο Twitter ο Τσιτσιπάς, όπως αναφέρει το tennis.com.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Απλώς αναρωτήθηκα σε τι βασίζετε αυτήν την αξιολόγηση;» ρώτησε η δημοσιογράφος Κάθριν Γουίτέικερ, συμπαρουσιάστρια του The Tennis Podcast. «Πώς εκπαιδεύσατε τον εαυτό σας σχετικά με τη γυναικεία εμπειρία της ζωής του κόσμου; Ποια είναι η αντίληψή σας για την πατριαρχία; Ευχαρίστως να συζητήσουμε ανά πάσα στιγμή».

Το retweet του Τσιτσιπά

Στη συνέχεια, ο Τσιτσιπάς απάντησε: «Βασίστηκα σε κάποιες από τις προσωπικές μου εμπειρίες και συναντήσεις. Έχω επιμορφωθεί σχετικά με το θέμα αυτό ρωτώντας γυναίκες φίλες και γνωστές. Δεν πιστεύω στην πατριαρχία. Η ισότητα και η ενότητα είναι η λύση για τα πάντα».

Κλείνοντας τη συζήτηση, η δημοσιογράφος ανέφερε: «Φαίνεται ότι τα έχετε καταλάβει όλα, οπότε θα το αφήσω εκεί. Μακάρι να είχα το προνόμιο να μην πιστεύω στην πατριαρχία».