Μενού
messi
Μέσσι | AP images
  • Α-
  • Α+

Ο Λιονέλ Μέσι σκόραρε στον 1.000ο αγώνα της καριέρας του. Συγκεκριμένα στην αναμέτρηση της Αργεντινής με την Αυστραλία για τους «16» του Μουντιάλ του 2022, ο κορυφαίος παίκτης σκόραρε στο 35ο λεπτό, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ σε νοκ άουτ αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου! Με το τέρμα μάλιστα που έχει διαμορφώσει το 1-0 στο ημίχρονο του αγώνα, ο Μέσι έφτασε τα 9 σε Μουντιάλ, προσπερνώντας στη σχετική λίστα των Αργεντίνων σκόρερ τους Ντιέγκο Μαραντόνα (8) και Γκιγέρμο Στάμπιλε (8) και κυνηγώντας πλέον την κορυφή, όπου βρίσκεται ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα με 10.

Διαβάστε ακόμα: Μουντιάλ 22: Στους 8 η Ολλανδία με νίκη επί των ΗΠΑ

Ο 35χρονος είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Αργεντινής, με 93 γκολ, και πραγματοποιεί την 169η εμφάνιση για τη χώρα του. Ο Μέσι εντάχθηκε στα 13 του στη Μπαρτσελόνα, και έγινε ο πρώτος σκόρερ της με 672 γκολ σε 778 αγώνες, πριν μετακομίσει στην Παρί Σεν Ζερμέν πέρυσι. Συνολικά έχει πετύχει 789 γκολ καριέρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι αγωνίζεται στο πέμπτο και τελευταίο του Παγκόσμιο Κύπελλο, καθιστώντας ακόμη πιο σημαντικό για αυτόν την κατάκτηση του τροπαίου, εάν θέλει να ανταποκριθεί στην κληρονομιά του μεγάλου προκατόχου του με τη φανέλα Νο10, Ντιέγκο Μαραντόνα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA