Μενού
argentini
Επεισόδια στο Μπουένος Άιρες | @AlertaMundial2
  • Α-
  • Α+

Μπορεί η Αργεντινή να είναι η χώρα που τα τελευταία 24ωρα πανηγυρίζει την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλου από την παρέα του Λιονέλ Μέσι, ωστόσο, είναι και μια χώρα όπου η οικονομική κατάσταση έχει φέρει σε δύσκολη θέση μεγάλο μέρος του πληθυσμού και αυτό είναι κάτι που έχει φτάσει την κοινωνία στα όρια της. Μια νίκη σε ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά, όσο μεγάλη και να είναι, δεν μπορεί να αλλάξει αυτή την πραγματικότητα και αυτό φάνηκε και στους πανηγυρισμούς.

Οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Ελευθερίας, στον διάσημο Οβελίσκο, όταν έμαθαν πως το λεωφορείο με την ομάδα δεν θα φτάσει ποτέ εκεί για λόγους ασφαλείας στράφηκαν κατά των αστυνομικών και τα επεισόδια δεν άργησαν να γενικευτούν. Οι συγκεντρωμένοι, μάλιστα, κατάφεραν να εγκλωβίσουν διμοιρίες αστυνομικών μπροστά από τον Οβελίσκο και να εκτοξεύουν εναντίον τους οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς.

Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί έκαναν χρήση πλαστικών σφαιρών προκειμένου να απωθήσει τους επιτιθέμενους. Η κατάσταση, ωστόσο, τις τελευταίες ώρες ξέφυγε εντελώς από κάθε έλεγχο και έτσι τα επεισόδια μεταφέρθηκαν και σε άλλες γειτονιές της πρωτεύουσας με κάποιους να ξηλώνουν ακόμα και ΑΤΜ τραπεζών και να τα... φορτώνουν σε φορτηγάκια! Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν τουλάχιστον οκτώ άτομα, εκ των οποίων ορισμένα αστυνομικοί και πυροσβέστες. Οι αρχές ανακοίνωσαν τουλάχιστον 13 συλλήψεις, τέσσερις εκ των οποίων από άτομα που είχαν εισβάλει στον Οβελίσκο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA