Μενού
hamlin
Νταμάρ Χάμλιν | Ap Photos
  • Α-
  • Α+

Σε κατάσταση «καταστολής» βρίσκεται ο 24χρονος αμυντικός της ομάδας, Μπάφαλο Μπιλς, Νταμάρ Χάλμιν, σύμφωνα με εκπρόσωπο της οικογένειάς του, αφού ξύπνησε στο νοσοκομείο λίγες ώρες μετά και την καρδιακή ανακοπή που υπέστη κατά τη διάρκεια αγώνα για το NFL (σ.σ. αμερικάνικο ποδόσφαιρο).

Ο εκπρόσωπος της οικογένειάς του, μιλώντας στη Daily Mail, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν νεότερες ανακοινώσεις από το νοσοκομείο για την υγεία του τις τελευταίες ώρες, αφού του χορηγήθηκε ΚΑΡΠΑ στο γήπεδο από τους γιατρούς της ομάδας του, οι οποίοι και κατάφεραν να σταθεροποιήσουν τα ζωτικά του όργανα.

«Δεν είμαι σίγουρος για τον ακριβή ιατρικό όρο, αλλά είναι σε καταστολή. Είναι διασωληνωμένος και δεν είμαι σίγουρος αν αυτό είναι το ίδιο με το τεχνητό κώμα», είπε προσθέτοντας: «Από εκείνο το σημείο και μετά δεν υπήρξε κάποια σημαντική ενημέρωση, απλά τον παρακολουθούν, καθώς ήταν μια έκπληξη για εμάς, δεν περιμέναμε να συμβεί αυτό. Είναι υγιής και σε καλή κατάσταση», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της οικογένειας.

Το χρονικό της κατάρρευσης

Κατά τη διάρκεια του αγώνα των Μπάφαλο Μπιλς με τους Σινσινάτι Μπένγκαλς για το NFL, ο 24χρονος αθλητής μετά από σύγκρουση με αντίπαλο, κατάρρευσε και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του. Το συμβάν έλαβε χώρα στα μέσα της πρώτης περιόδου και με το σκορ στο 7-3 υπέρ τον Μπένγκαλς, όταν ο αμυντικός των Μπάφαλο Μπιλ, Νταμάρ Χάμλιν συγκρούστηκε με τον tight end της ομάδας του Σινσινάτι, Τι Χίγκινς. Αρχικά, ο 24χρονος Χάμλιν σηκώθηκε όρθιος όμως δευτερόλεπτα μετά κατάρρευσε στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς τις αισθήσεις του.

Αμέσως έσπευσε πάνω του το ιατρικό επιτελείο προσπαθώντας μάταια να τον επαναφέρει και τον παρέλαβε ασθενοφόρο, την ώρα που οι συμπαίκτες του ξεσπούσαν σε κλάματα και οι αντίπαλοι ήταν σοκαρισμένοι, όπως και οι θεατές στο γήπεδο, αλλά και όσοι παρακολουθούσαν την αναμέτρηση από την τηλεόραση.