Μενού
tsitipas
Στέφανος Τσιτσιπάς | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

«Ήταν μεγάλο λάθος μου, ντρέπομαι που μίλησα έτσι στη μητέρα μου» ανέφερε, μεταξύ άλλων λυπημένος για τη συμπεριφορά του, ο Έλληνας πρωταθλητής του τένις, Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά και το επεισόδιο που είχε με τη μητέρα του στο τουρνουά της Ρώμης, όπου και αποθανατίζεται να τη βρίζει πολύ άσχημα

Ο ίδιος στάθηκε στο επεισόδιο και στον λόγο που φέρθηκε τόσο άσχημα στη μητέρα του, Τζούλια, η οποία προσπαθούσε να τον συμβουλέψει στη μητρική της γλώσσα, τα ρωσικά, τον γιο της στον αγώνα του με τη «νέμεσή» του τον Ρώσο τενίστα, Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Στέφανος Τσιτσιπάς: Τι είπε για το συμβάν

»Εκείνη τη στιγμή, όμως, είχα χάσει την μπάλα νοητικά μέσα στον αγώνα. Δεν περίμενα ότι ο αντίπαλός μου θα πάλευε τόσο πολύ, ότι θα έδινε μια τόσο καλή “παράσταση” μέσα στο γήπεδο. Ένιωσα σα να με τσιμπάνε (από το box) όταν έπαιζα. Και ήταν το τελευταίο πράγμα που ήθελα, πάνω από αυτό που υπήρχε ήδη.

Ήταν λίγο δύσκολο να μείνω ψύχραιμος εκείνη τη στιγμή, αν και σε μεγάλους αγώνες, παρότι μερικές φορές έχω χάσει την ψυχραιμία μου, το τελευταίο διάστημα έχω βελτιωθεί πολύ πάνω σε αυτό.

Βλέποντας το βίντεο, αυτό που έγινε δε νομίζω ότι είναι καλό παράδειγμα για τα παιδιά και όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Πιστεύω ότι ο ρόλος της μητέρας είναι να μένει εκτός coaching και να μην της δίνεται η δυνατότητα να το κάνει αυτό. Στη δική μου περίπτωση, όμως, η μητέρα μου έχει γνώσεις και ξέρει από τένις, οπότε είναι λίγο διαφορετικό. Εύχομαι να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, γιατί σίγουρα δεν είναι επαγγελματική συμπεριφορά. Την επόμενη φορά που μπορεί να φτάσω σε ένα τέτοιο σημείο, θα μου περάσει όλο αυτό από το μυαλό πριν πω κάτι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωταθλητής του τένις.

Στέφανος Τσιτσιπάς: Τι είπε ο πατέρας του, Απόστολος

Το ξέσπασμα του Στέφανου Τσιτσιπά και τα «γαλλικά» προς τη μητέρα του κατά τη διάρκεια του αγώνα του με τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ έχουν κάνει τον γύρο του Διαδικτύου με τους χρήστες να σχολιάζουν αρνητικά τη στάση του Τσιτσπά. Από πλευράς του ο πατέρας του, Απόστολος Τσιτσιπάς, σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Mega Καλημέρα», χαρακτήρισε το συμβάν «ατυχές» και ανέφερε ότι επρόκειτο για μία στιγμή έντασης μεταξύ μητέρας και γιου

«Το ατυχές συμβάν που κάνει τον γύρο του διαδικτύου δεν είναι τίποτα παρά μόνο μία ένταση μεταξύ μητέρας και γιου. Η μητέρα του λειτούργησε με το αίσθημα της μάνας και προσπάθησε να βοηθήσει το παιδί της. Ο Στέφανος ήθελε να δείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει μόνος του στον αγώνα χωρίς την υποστήριξη της μητέρας του, γιατί δεν ήθελε να δείξει τις ευαίσθητες πτυχές του στον αντίπαλο», είπε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Τσιτσιπάς.