Μενού
epeisodia
Επεισόδια | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου κατά την διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στον ποδοσφαιρικό αγώνα Βόλου – Ολυμπιακού.

Όπως μεταδίδει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, το στάδιο παρουσιάζει σήμερα εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου με ξηλωμένα καθίσματα, σπασμένους νιπτήρες στις τουαλέτες αλλά και καταστροφές στο κυλικείο ύστερα από διάρρηξη.

Παράλληλα υπάρχουν καταστροφές που έχουν να γίνει και σε άλλους χώρους εκτός από τις κερκίδες με σκουπίδια παντού, εκατοντάδες άδεια τενεκεδάκια αναψυκτικών και μπύρας που εκτοξεύτηκαν στο ταρτάν και τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου.

Ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος του και πρόεδρος του ΝΠΣ Βόλος, με ανάρτησή για τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό, υποστήριξε ότι η Αστυνομία, «στην προσπάθειά της να επιβάλλει την τάξη και την ηρεμία πυροδοτεί μεγαλύτερες εντάσεις και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις τάξεις των υγιών φιλάθλων». 

Η ανάρτηση του Αχιλλέα Μπέου:

«Αναμφίβολα τα όσα διαδραματίστηκαν χθες στο Πανθεσσαλικό Στάδιο προκαλούν θλίψη και βλάπτουν πάνω από όλα το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Ως Δήμαρχος και απλός φίλαθλος, και όχι ως παράγοντας του ποδοσφαίρου, διερωτώμαι, ωστόσο, για τη συνεχιζόμενη συμπεριφορά της Αστυνομίας, που στην προσπάθειά της να επιβάλλει την τάξη και την ηρεμία πυροδοτεί μεγαλύτερες εντάσεις και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις τάξεις των υγιών φιλάθλων, ακόμη και μικρών παιδιών, αλλά και αυτών των ποδοσφαιριστών, που υποφέρουν από την αλόγιστη και γενικευμένη χρήση χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης.

Είναι απογοητευτικό και δεν τιμά την Αστυνομία η αδυναμία της να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μια ολιγάριθμη ομάδα, μια χούφτα φανατικών οπαδών, που κάθε φορά προκαλούν τις εντάσεις, και εν τέλει «τιμωρεί» το σύνολο των φιλάθλων, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε επισημάνει στις συσκέψεις για τα μέτρα ασφαλείας, χωρίς δυστυχώς να εισακουόμαστε. Λύση, επαναλαμβάνω δεν είναι η γενικευμένη χρήση χημικών και κρότου-λάμψης

Ελπίζω οι ιθύνοντες να συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι το ποδόσφαιρο είναι γιορτή και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Να το προστατεύουμε και όχι, εκούσια ή ακούσια, να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά εκείνων που προσπαθούν να το υπονομεύσουν και να το υποβαθμίσουν ως μείζον κοινωνικό γεγονός».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA