Μενού
Champions League
Champions League | EPA/SERGEY DOLZHENKO/ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Με αυξημένα μέτρα ασφαλείας θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες του Champions League αυτή την εβδομάδα, μετά και την απειλή του ISIS, που στοχοποίησε την αθλητική διοργάνωση. 

Κανάλι μέσων ενημέρωσης υπέρ της τρομοκρατικής ομάδας, δημοσίευσε αφίσες με τις οποίες καλούσε σε επιθέσεις σε γήπεδα που φιλοξενούν προημιτελικούς αγώνες. 

Η UEFA δήλωσε ότι ήταν ενήμερη για τις απειλές, αλλά ξεκαθάρισε πως οι αγώνες στη Μαδρίτη, το Παρίσι και το Λονδίνο θα διεξαχθούν κανονικά.

Εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας δήλωσε πως «η UEFA είναι ενήμερη για τις φερόμενες τρομοκρατικές απειλές που διατυπώθηκαν προς τους αγώνες του Champions League και βρίσκεται σε στενή επαφή με τις Αρχές στους αντίστοιχους χώρους διεξαγωγής. Όλοι οι αγώνες σχεδιάζεται να διεξαχθούν κανονικά με τις κατάλληλες ρυθμίσεις ασφαλείας». 

Οι υπουργοί τόσο της Γαλλίας όσο και της Ισπανίας επιβεβαίωσαν ότι οι Αρχές είναι σε εγρήγορση. 

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν δήλωσε ότι θα υπάρξουν «σημαντικά ενισχυμένα» μέτρα ασφαλείας όταν η Παρί Σεν Ζερμέν θα παίξει με την Μπαρτσελόνα στο Παρίσι.

«Θα σας θυμίσω ότι μόλις πριν από 10 ημέρες, ο ISIS δημοσίευσε μία φωτογραφία του σταδίου του Μονάχου και είπε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα κατά των αθλητικών χώρων που φιλοξενούν ποδοσφαιρικούς αγώνες - αν και όλα τα αθλήματα μπορούν να αποτελέσουν στόχο» είπε. 

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να γίνουν δύο αγώνες στη Μαδρίτη: μεταξύ της Ρεάλ με τη Μάντσεστερ Σίτι και της Ατλέτικο με την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Η Πιλάρ Αλεγρία, υπουργός Αθλητισμού της Ισπανίας, κάλεσε σε «ηρεμία» ενόψει των αγώνων στην ισπανική πρωτεύουσα και δήλωσε ότι θα αναπτυχθούν «περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί και αξιωματικοί της πολιτικής προστασίας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA