Ο Ιρανός Taghi Askari συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Aquatics Masters στην Ντόχα, με την περίπτωσή του να μην έχει προηγούμενο καθώς ο άνδρας έχει συμπληρώσει το 100ό έτος της ηλικίας του.
Το 1951 είχε κερδίσει ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο στους πρώτους Ασιατικούς Αγώνες που διοργανώθηκαν και έκτοτε διατηρεί άσβεστο το πάθος του για τις καταδύσεις.
«Αγαπώ τις καταδύσεις από τότε που ήμουν έφηβος μέχρι και σήμερα. Το αγαπούσα πάντα. Δεν έχει αλλάξει τίποτα από το 1951 μέχρι τώρα, μόνο η επίδοσή μου» σημείωσε ο αθλητής.

Η πρώτη του επαφή με το άθλημα ήταν όταν ήταν ακόμα παιδί. Είδε συνομήλικούς του να πηδούν στα νερά πισίνας και αυτό ξύπνησε μία αγάπη, που παραμένει ζωντανή μέχρι σήμερα.
Διαγωνιζόταν σε διεθνές επίπεδο μέχρι την ηλικία των 41 ετών. «Κατέκτησα το χρυσό μετάλλιο σε εθνικό επίπεδο και, μετά, είπα αντίο στο άθλημα, αλλά τουλάχιστον ήταν το χρυσό μετάλλιο» σημείωσε ο ίδιος, αναφερόμενος στην τελευταία του επαγγελματική εμφάνιση σε αγώνες.
Έκτοτε, ο κόσμος των καταδύσεων έχει αλλάξει άρδην.

«Μέχρι να γίνουν οι αγώνες στην Τεχεράνη το 1974, οι Κινέζοι κολυμβητές είχαν μπει σε αυτό το όμορφο άθλημα και άρχισαν να βελτιώνονται κατά πολύ - εμείς απλά δεν μπορούσαμε να τους πιάσουμε, καθώς παραμείναμε στο ίδιο επίπεδο με αυτό που ξεκινήσαμε» ανέφερε.
- Φωτιά στο εργοστάσιο της Βιολάντα: Τα σενάρια για τα αίτια της τραγωδίας - Αγωνία για τις αγνοούμενες
- Όταν η Βιολάντα ήταν φούρνος της γειτονιάς στα Τρίκαλα: Η ιστορία της εμβληματικής βιομηχανίας
- Δήμητρα Λιάνη: Η αντίδρασή της στο άκουσμα του θανάτου της Αναστασίας Αθήνη
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.