Μενού
astynomikoi germania.jpg
Αστυνομικοί στη Γερμανία. | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η αστυνομία στο Μόναχο της Γερμανίας ανέπτυξε περισσότερους αστυνομικούς για την ασφάλεια θεατών κατά τη διάρκεια του αγώνα της Bundesliga μεταξύ της Μπάγερν και της Μπορούσια Ντόρτμουντ, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η αυξημένη παρουσία ασφαλείας ήρθε μετά την πληροφορία που έλαβε η αστυνομία την Παρασκευή ότι εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνουν έναν στόχο που είχε τοποθετηθεί σε θεατές έξω από το στάδιο.

Η εικόνα φέρεται να δημιουργήθηκε από την τρομοκρατική ομάδα ISIS-K, παρακλάδι του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους που εδρεύει στο Αφγανιστάν.

Η ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση του περασμένου Σαββατοκύριακου σε αίθουσα μουσικής έξω από τη Μόσχα.

Γερμανία: Η αξιολόγηση

Εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης του Μονάχου δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa ότι αξιολόγησαν εντατικά τη φωτογραφία το βράδυ της Παρασκευής μαζί με το περιφερειακό τμήμα ποινικών ερευνών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις κινδύνου.

Για ένα παιχνίδι αυτής της σημασίας, κανονικά θα έπρεπε να αναπτυχθούν 300 έως 500 άτομα. «Αυξάνουμε τώρα τον αριθμό αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA