Μενού
τεντογλου
Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Δύο χρόνια πριν το χρυσό του παγκόσμιου πρωταθλήματος της Βουδαπέστης, αυτό που κατέκτησε χθες το βράδυ, με το τελευταίο, συγκλονιστικό του άλμα, ο Μίλτος Τεντόγλου έπαιρνε και το χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα του Τόκιο.

Στη συνέχεια, ο χρυσός Ολυμπιονίκης Τεντόγλου, δήλωνε για το άλμα του: «Ντάξει, τεράστιο! Δεν το λες και τεράστιο, ένα καλό άλμα ήτανε, ήταν και ίδια επίδοση με τον δεύτερο. Κάπως τυχερός ήμουν.

Ο αγώνας δεν πήγε όπως ήθελα. Τα πρώτα πέντε άλματα ήταν κάκιστα. Και στο τέλος απλά ήθελα να μπω μέσα στα μετάλλια, γιατί με είχαν πετάξει έξω και έκανα ότι μπορούσα. Τα έδωσα όλα νομίζω. Και για σήμερα που ήταν πρωί και δεν ένιωθα τόσο καλά νομίζω ήταν υπεραρκετό, θαύμα ξέρω' γώ!

 

Στη συνέχεια, με την κατάκτηση του μεταλλίου του, μας χάριζε έναν υπέροχο φόρο τιμής στην κουλτούρα των anime, με τον παρακάτω χαιρετισμό:

Fast forward στο 2023, στον ημιτελικό του πρωταθλήματος της Βουδαπέστης

Πρώτα κάνει αυτοκριτική και τα «χώνει» στον εαυτό του (ενώ έχει κατάληψη διαρκείας στην κορυφή του αθλήματος του). Ύστερα περιγράφει στην κάμερα του gazzetta χωρίς «φίλτρα» και «στρογγυλεμένες» λέξεις όλα όσα του συμβαίνουν εκείνη τη στιγμή που αγωνίζεται και προσπαθεί να ξεπεράσει τον εαυτό του, πετάει και μερικά "for fuck's shake" στην πορεία γιατί η αδρεναλίνη του έχει φτάσει στο Θεό και δεν έχει κανένα λόγο να στο κρύψει.

Ο Μίλτος Τεντόγλου σε βάζει μέσα στο μαρτύριο που βιώνει (και το απολαμβάνει) για να γίνει ο καλύτερος, γνωρίζοντας παράλληλα πως ποτέ δεν θα είναι ικανοποιημένος με τον εαυτό του.

Βλέπει στον ουρανό το επόμενο ρεκόρ του και τρέμει τις προσγειώσεις, εκείνες τις στιγμές πριν γυρίσει το κεφάλι και αντικρίσει την επίδοση που έγραψε το κάθε άλμα του. Το εκάστοτε ρεκόρ του δίνει χαρά, ελάχιστη, μέχρι να οραματιστεί το επόμενο.

Το μετάλλιο είναι απλά κάτι που συμβαίνει στην πορεία. Δεν είναι κακό, νόστιμο είναι, όπως επιβεβαίωσε χθες βράδυ και ο ίδιος, στον τελικό του άλματος εις μήκος. Αλλά η επίδοση θα μπορούσε να είναι καλύτερη, πιστεύει. Καμία κορυφή δεν «βολεύει» κάποιον που του αρέσει να πετάει. 

Μακριά από συγκρίσεις και δικαστήρια

Όταν εμφανίζεται ο Μίλτος Τεντόγλου στην επικαιρότητα, είναι σαν να τον συνοδεύει ένα μεγάλο σύννεφο, που «σκορπίζει» ευδαιμονία παντού. Από χθες βράδυ, το «Τεντόγλου» είναι με διαφορά το πρώτο trending topic στο Twitter με κάτι παραπάνω από 13.000 tweets, σε μια χρονική στιγμή που η Αττική, η Αλεξανδρούπολη και η Βοιωτία ακόμα πνίγονται από τις φωτιές.

Κάποιοι τον συγκρίνουν με τον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά αυτό το συλλογικό συννεφάκι ευτυχίας που είναι δεμένο στα παπούτσια του Μίλτου, δεν το αγγίζουν οι μιζέριες. Παραφράζοντας την επιτυχία των θρυλικών Terror X Crew, θα συμπεράνουμε ότι ο Μίλτος δεν είναι ο επαγγελματίας αθλητής που έχουμε συνηθίσει.

Δεν κάνει - δεν ξέρει πώς να κάνει  - δημόσιες σχέσεις με δημοσιογράφους (εικάζω πως μας βαριέται λιγάκι), δεν αγωνίζεται για τη «χαρά της συμμετοχής» αλλά για να ξεπεράσει τον εαυτό του και να αγγίξει το άριστο, χωρίς να ξέρει καν ποιο είναι αυτό. Έχει αγγίξει ουρανό και κάθε τόσο μας παρασέρνει. Μέχρι το επόμενο ρεκόρ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.