Από σοβαρά επεισόδια σημαδεύτηκε ο αγώνας Βάλντχοφ Μάνχαϊμ - Καϊζερσλάουτερν για τη φάση των «32» του Κυπέλλου Γερμανίας με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 85 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 35 ήταν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.
Η αναμέτρηση, η οποία είχε χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου από τις αρχές λόγω της έντονης αντιπαλότητας των οπαδών των δύο ομάδων, διακόπηκε για περίπου μισή ώρα μετά τη συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας, με το σκορ στο 0-0, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οπαδοί της Καϊζερσλάουτερν εκτόξευσαν φωτοβολίδες προς την κεντρική εξέδρα, ενώ φίλαθλοι της Μάνχαϊμ εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο.
Έπειτα από «μαζική επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να απωθήσουν τους εισβολείς προς την τοπική εξέδρα, χρησιμοποιώντας αναγκαστικά μέτρα», η αναμέτρηση συνεχίστηκε. Τελικά, η Καϊζερσλάουτερν πήρε την πρόκριση χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 120ό λεπτό.
«Σε αυτό το στάδιο, 33 μέλη της ομοσπονδιακής αστυνομίας, καθώς και δύο αστυνομικοί του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης, τραυματίστηκαν ελαφρά», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Μάνχαϊμ. «Συνολικά, 85 άνθρωποι χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα, ενώ οκτώ από αυτούς διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο για περαιτέρω θεραπεία», πρόσθεσε.
Περίπου 1.400 αστυνομικοί είχαν επιστρατευθεί για την ασφάλεια του συγκεκριμένου ντέρμπι ανάμεσα στους δύο συλλόγους, οι πόλεις των οποίων βρίσκονται στη δυτική Γερμανία και απέχουν περίπου 50 χιλιόμετρα μεταξύ τους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες έρευνες για «εξύβριση, διάφορες μορφές σωματικής βλάβης, πρόκληση φθορών, διατάραξη της δημόσιας τάξης, επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, καθώς και παραβιάσεις της νομοθεσίας περί εκρηκτικών».
- Έξαλλος Άδωνις με Ακρίτα για τη... Μαντόνα: «Βρήκε κι εδώ λόγο να μιζεριάσει»
- Ο στρατηγός που έχασε τον γιο του και απειλεί να γκρεμίσει τον Νετανιάχου από την εξουσία
- Η φράση «κάνει την πάπια» δεν έχει καμία σχέση με πάπιες
- Η ιστορία πίσω από το τραγούδι του Μικρούτσικου και του Ελευθερίου για τον πιο αδικημένο Έλληνα αγωνιστή
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.