Η Ιταλία έγραψε ιστορία στους φετινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες που διοργανώνονται στο Παρίσι, καθώς η Βαλεντίνα Πετρίλο θα γίνει η πρώτη τρανς αθλήτρια που θα συμμετάσχει σε ανάλογη διοργάνωση.
Η Βαλεντίνα Πετρίλο θα εκπροσωπήσει τη χώρα της στα 200 και 400 μέτρα γυναικών. Σε ηλικία 14 ετών η Πετρίλο διαγνώστηκε με σύνδρομο Stargardt, με τις οπτικές ικανότητες της σπρίντερ να περιορίζονται στο 1/50 του φυσιολογικού εύρους.
Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της το πέρασε ως άνδρας, μέχρι το 2017, όταν έκανε το come out στη σύζυγό του, με την οποία έχει αποκτήσει έναν γιο. Δυο χρόνια αργότερα, άρχισε την ορμονοθεραπεία και το 2020 έκανε το όνειρό της πραγματικότητα, καθώς για πρώτη φορά έλαβε μέρος σε αγώνες ως γυναίκα.
- Συναγερμός στον Κεραμεικό: Άνδρας πυροβόλησε με καραμπίνα κατά του ΕΦΚΑ
- Νέοι τριγμοί στη ΝΔ μετά και την απόφαση για τις υποκλοπές - «Αντάρτικο» από 5 βουλευτές
- Μπόμπαν Γιάνκοβιτς: Η στιγμή που «πάγωσε το αίμα» του ελληνικού μπάσκετ
- Από gamer, επίδοξος δολοφόνος του Τραμπ: Τι αποκαλύπτουν τα social media του 31χρονου δασκάλου
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.