Μενού
aris pano
Πανό του Άρη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Αίτημα στην UEFA για την τιμωρία της ποδοσφαιρικής ομάδας του Άρη κατέθεσε η Ουκρανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, με αφορμή πανό που «ανέβηκε» από οπαδούς των «κιτρίνων» στην πρώτη αναμέτρηση με την Ντιναμό Κιέβου στο Κλεάνθης Βικελίδης στις 10 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, διαμαρτύτερα για το πανό που έγραψε «Συντρίψτε τους Ναζί το Αζόφ». Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Ουκρανίας θέτει το ζήτημα στην UEFA λίγο πριν τον σημερινό επαναληπτικό αγώνα με την Ντιναμό Κιέβου για το Europa Conference League.

Με την επιστολή της η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «μήνυμα μίσους» εναντίον της Ουκρανίας και παρουσιάζει το πανό ως «ρωσική προπαγάνδα».

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας

«Η ουκρανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία απέστειλε επιστολή στην UEFA και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σχετικά με ένα περιστατικό κατά τη διάρκεια του αγώνα Conference League, στην οποία συμμετείχε η Ντιναμό Κιέβου στις 10 Αυγούστου.

Οφείλουμε να κάνουμε έκκληση λόγω του επιθετικού και επικίνδυνου περιστατικού που συνέβη κατά τη διάρκεια του πρόσφατου αγώνα του τρίτου προκριματικού γύρου του UEFA Conference League μεταξύ της FC Aris (Ελλάδα) και της FC Dynamo (Ουκρανία). Στις κερκίδες του γηπέδου Κλεάνθης Βικελίδης (Θεσσαλονίκη, Ελλάδα), αναρτήθηκε ένα εξοργιστικό πανό κατά των αμυνομένων της Azovstal, η οποία έγραφε "Smash Azov nazis" και είδαμε στη μετάδοση του αγώνα.

Υποθέτουμε ότι το πανό φτιάχτηκε από τοπικούς οπαδού, που έχουν επαφές με ρωσικά οπαδικά κινήματα, καθώς το μήνυμα στο πανό ταιριάζει απόλυτα με τα μηνύματα της ρωσικής προπαγάνδας. Το συγκεκριμένο πανό απομακρύνθηκε από τις κερκίδες σε περίπου 10 λεπτά. Ωστόσο, το γεγονός αυτού του περιστατικού μας ανησύχησε πολύ, διότι αποτελεί ένα επικίνδυνο μήνυμα μιας βαθιά λανθασμένης αντίληψης των τραγικών γεγονότων στην Ουκρανία, καθώς και ένα παράδειγμα προπαγάνδας της βίας σε αγώνες διοργανώσεων υπό την αιγίδα της UEFA, απαράδεκτο για την ποδοσφαιρική οικογένεια.

Οι υπερασπιστές της Azovstal, γνωστή και ως μονάδα Azov του ουκρανικού στρατού, δεν έχουν καμία σχέση με τους Ναζί, ούτε και κανείς στην ουκρανική κοινωνία, αλλά αυτό είναι το αφήγημα της ρωσικής προπαγάνδας που διαδίδει σε όλο τον κόσμο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA