Η Εθνικής Ελλάδος έμαθε το μεσημέρι της Πέμπτης (27/03) τους αντιπάλους της στο Eurobasket 2025, στην κλήρωση που έγινε στη Ρίγα της Λετονίας.
Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη βρίσκεται στον τρίτο όμιλο και θα αντιμετωπίσει τις: Κύπρο, Ιταλία, Ισπανία, Γεωργία και Βοσνία-Ερζεγοβίνη.
H διοργάνωση θα διεξαχθεί από τις 27 Αυγούστου μέχρι και τις 14 Σεπτέμβρη.
Το Eurobasket θα διεξαχθεί σε τέσσερις χώρες: Λετονία, Φινλανδία, Κύπρο και η Πολωνία, που θα φιλοξενήσουν και από έναν όμιλο στην πρώτη φάση.
Η Ελλάδα θα κάνει πρεμιέρα στις 28 Αυγούστου κόντρα στην Ιταλία, ενώ δύο μέρες αργότερα θα παίξει με την Κύπρο. Στις 31/8 θα παίξει με την Γεωργία, στις 2 Σεπτεμβρίου με τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη και στη συνέχεια με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία.
Αναλυτικά οι όμιλοι:
Group A (Ρίγα- Λετονία)
- Πορτογαλία
- Εσθονία
- Λετονία
- Τουρκία
- Σερβία
- Τσεχία
Group B (Τάμπερε- Φινλανδία)
- Γερμανία
- Φινλανδία
- Μεγάλη Βρετανία
- Λιθουανία
- Σουηδία
- Μαυροβούνιο
Group C (Λεμεσός- Κύπρος)
- Κύπρος
- Ιταλία
- Γεωργία
- Ισπανία
- Ελλάδα
- Βοσνία Ερζεγοβίνη
Group D (Κατοβίτσε, Πολωνία)
- Ισλανδία
- Γαλλία
- Σλοβενία
- Πολωνία
- Βέλγιο
- Ισραήλ
Οι τέσσερις πρώτοι κάθε ομίλου θα προκριθούν στους «16» του EuroBasket 2025, με τους αγώνες να είναι νοκ-άουτ.
Στην φάση των 16, οι ομάδες του Group A θα διασταυρωθούν με τις ομάδες του Group B και οι ομάδες του Group C με αυτές του Group D.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.