Μενού
Χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ
Χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ | AP Photos / Darko Bandic
  • Α-
  • Α+

Άγρια συμπλοκή σημειώθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (06/01) στο Βούκοβαρ, στην ανατολική Κροατία και κοντά στα σύνορα με τη Σερβία, όπου σύμφωνα με τα ΜΜΕ της πρώτης, συνελήφθησαν χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ καθώς φέρεται να ξυλοκόπησαν ανηλίκους.

Σε ανακοίνωση της αστυνομίας στην Κροατία αναφέρεται πως το συμβάν σημειώθηκε στις 22:25 το βράδυ του Σαββάτου, όταν οι Αρχές έλαβαν κλήση για άγρια συμπλοκή στο κέντρο της πόλης μεταξύ αρκετών ατόμων. 

Κροατικά ΜΜΕ, στην πρώτη κάλυψη της είδησης, ανέφεραν πως πίστευαν ότι πρόκειται για συμπλοκή μεταξύ Σέρβων και Κροατών καθώς το Βούκοβαρ πρόκειται για μία περιοχή που έχουν σημειωθεί ανάλογα περιστατικό στο παρελθόν.

«Όπως συμβαίνει συχνά με τέτοια γεγονότα στο Βούκοβαρ, για λίγο θεωρήθηκε ότι επρόκειτο για μία σύγκρουση μεταξύ διαφορετικών οπαδών. Ωστόσο, όπως επιβεβαιώθηκε από τις καταθέσεις των γονιών, τα παιδιά ξυλοκοπήθηκαν από τους Bad Blue Boys» ανέφερε σχετικό δημοσίευμα από την Κροατία.

Κροατία: Τι σημειώνουν άλλα δημοσιεύματα

Ένα άλλο δημοσίευμα σχετικά με το περιστατικό στην Κροατία σημειώνει: «Οι Bad Blue Boys στο Βούκοβαρ άρχισαν να χτυπούν παιδιά από την Κροατία ηλικίας 13, 14 και 15 ετών». Σύμφωνα με πληροφορίες από τα μέλη της οικογένειας των χτυπημένων παιδιών, όλα έγιναν στο κέντρο του Βούκοβαρ και τη στιγμή που τα χτυπημένα παιδιά έκαναν βόλτες στην πόλη.

«Πρόκειται για παιδιά που γνωρίζονται από την πρώτη τάξη του δημοτικού. Στην πόλη το βράδυ κάνουν βόλτα στην πόλη και κοινωνικοποιούνται. Είναι όλοι παιδιά 15 ετών. Ήταν δέκα από αυτούς στην παρέα. Δέχθηκαν επίθεση από νεαρούς ενήλικης, μέλη της BBB, που περπατούσαν μπροστά τους. Όπως μας είπαν τα παιδιά, κάποια στιγμή άκουσαν ότι ένα από τα παιδιά είχε διαφορετική προφορά, οπότε νόμιζαν ότι είναι Σέρβοι» σημειώνουν πηγές για το περιστατικό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA