Μενού
  • Α-
  • Α+

Την πρόκρισή της στον τελικού του τουρνουά της Γουαδαλαχάρα πανηγυρίζει εδώ και λίγα λεπτά η Μαρία Σάκκαρη. Εκεί θα αντιμετωπίσει τη μεγάλη έκπληξη του τουρνουά, την αμερικανίδα Καρολάιν Ντολχάιντ.

Η Ελληνίδα τενίστρια, παίζοντας ένα εκπληκτικό παιχνίδι δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στη Γαλλίδα Καρολίν Γκαρσία την οποία κέρδισε με 2-0 σετ (3-6 το πρώτο και 0-6 το δεύτερο) με τη Μαρία Σάκκαρη να κάνει ότι θέλει μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και να φτάνει σε μια άνετη νίκη, κάνοντας, μάλιστα, επίδειξη δύναμης.

Η Μαρία σέρβιρε εξαιρετικά σε ένα ακόμη ματς, «διάβασε» το παιχνίδι της Γαλλίδας με τα ανεβάσματά της στο φιλέ και έφτασε στον 9ο τελικό της καριέρας της (1-7 ρεκόρ) όπου πάει με τον αέρα του φαβορί. Είναι ο δεύτερος τελικός της φέτος μετά την Ουάσιγκτον.

Η Σάκκαρη δεν έχει χάσει σετ στο τουρνουά και με τη νίκη αυτή εξασφάλισε το Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης την Δευτέρα, ενώ παράλληλα, ανέβηκε στο Νο10 στο race για το WTA Finals

Στον τελικό, η ελληνίδα τενίστρια, όπως ήδη αναφέρθηκε θα αντιμετωπίσει την μεγάλη έκπληξη του τουρνουά! Η Καρολάιν Ντολχάιντ, Νο111 στην παγκόσμια κατάταξη, νίκησε τη Σοφία Κένιν με 7-5, 6-3. Η Αμερικανίδα για πρώτη φορά στην καριέρα της θα παίξει σε τελικό στο Tour και μάλιστα σε ένα από τα πιο δυνατά τουρνουά της χρονιάς, μετά τη σπουδαία νίκη της επί της Κένιν.

Για ένα ακόμη ματς το σερβίς της έκανε όλη τη δουλειά. Είχε 3 άσους, 74% στο πρώτο σερβίς και 78% κερδισμένο πρώτο σερβίς, ενώ έσπασε 4 φορές το σερβίς της αντιπάλου της.

Με αυτή την πρόκριση, τη Δευτέρα θα σημειώσει ρεκόρ καριέρας, καθώς από το Νο111 θα βρεθεί στο Νο42, άνοδος 69 θέσεων, ενώ αν κατακτήσει και τον τίτλο, τότε θα φτάσει στο Νο29!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA