Μενού
Yianis Tima
Ο Λετονός Γιάνις Τίμα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του πρώην μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού, Γιάνις Τίμα σε ηλικία 32 ετών.

Την είδηση μεταφέρουν ρωσικά δίκτυα, όπως το news.ru, τα οποία αναφέρουν ότι ο Γιάνις Τίμα βρέθηκε νεκρός έξω από πολυκατοικία στη Μόσχα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Τίμα φέρεται να αυτοκτόνησε και δίπλα στο πτώμα του βρέθηκε το κινητό του όπου ο Λετονός φόργουορντ είχε βάλει ως screensaver τη φράση «Call Anna» η οποία σημαίνει «καλέστε την Άννα», την πρώην συζυγό του,με την οποία χώρισε το περασμένο διάστημα.

Ο Λετονός είχε αγωνιστεί τη σεζόν 2018-19 στον Ολυμπιακό. 

Το «αντίο» του Ολυμπιακού

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός, με ανάρτησή της, αποχαιρετά τον Γιάνις Τίμα, λέγοντας ότι «πάντα θα τον θυμόμαστε για την ευγενική του καρδιά και το χαμόγελό του».

Η ανάρτηση Ολυμπιακού

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι και στεναχωρημένοι στην είδηση των τραγικών νέων, ότι ο πρώην παίκτης μας, Γιάνις Τίμα, πέθανε σε ηλικία 32 ετών.

Πάντα θα τον θυμόμαστε, την ευγενική καρδιά του και το χαμόγελό του.

Ευχόμαστε στην οικογένειά του και τους αγαπημένους του δύναμη και ειρήνη σε αυτή την περίοδο πένθους.

Γιάνις, μακάρι να βρεις αιώνια γαλήνη».

Η καριέρα του Γιάνις Τίμα

Ο Γιάνις Τίμα ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην ΑΣΚ Ρίγα, το 2008. Το ντεμπούτο του σε επαγγελματικό επίπεδο το έκανε την σεζόν 2011-12 με την Λιεπάγιας Λάουβας.

Το καλοκαίρι του 2012 υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Βέντσπιλς, ενώ την χρονιά 2013-14 φόρεσε την φανέλα της ΒΕΦ Ρίγα.

Το 2013, συμμετείχε στα Draft, όπου επελέγη από τους Μέμφις Γκρίζλις, χωρίς ωστόσο να μεταβεί στο ΝΒΑ.

Επόμενος σταθμός του για την διετία 2015-17 ήταν η Ρωσία και η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Τη σεζόν 2017-18 αγωνίστηκε στην ισπανική, Μπασκόνια. 

Το 2018 υπέγραψε στον Ολυμπιακό.

Σε 23 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα της σεζόν 2018-19 είχε μέσο όρο 3.4 πόντους, 0.9 ριμπάουντ, 0.7 ασίστ, 0.3 κλεψίματα και 0.8 λάθη, ενώ στο Πρωτάθλημα Ελλάδας μέτρησε 14 συμμετοχές έχοντας κατά μ.ο. 6.1 πόντους, 2.4 ριμπάουντ, 0.6 ασίστ, 0.6 κλεψίματα). Τον Ιούνιο του 2019 έφυγε από τους «ερυθρόλευκους».

Τον Ιούνιο του 2019, υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Χίμκι.

Στις 15 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε από την Ούνικς Καζάν με συμβόλαιο ενός μήνα και οψιόν ανανέωσης μέχρι το τέλος της σεζόν 2021-22.

Στις 29 Ιανουαρίου 2022, συμφώνησε με τους Λέικλαντ Μάτζικ, θυγατρική των Ορλάντο Μάτζικ, για την Αναπτυξιακή Λίγκα του ΝΒΑ.

Στις 25 Δεκεμβρίου 2022, ανακοινώθηκε από την Γκρίσες ντε Χουμαάκο από το Πουέρτο Ρίκο.

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2023, υπέγραψε με την τούρκικη Νταρουσάφακα ΣΚ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...