Μενού
Ο Έλληνας στο «πάνθεον» του ποδοσφαίρου
Ο Έλληνας στο «πάνθεον» του ποδοσφαίρου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η ιστορία του νεοελληνικού κράτους βρίθει από λαμπρά παραδείγματα Ελλήνων που διέπρεψαν στο εξωτερικό. Ένας από αυτούς κατέχει νευραλγική θέση στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Δεν είναι άλλος από τον Θεόδωρο Θεοδωρίδη, που διατελεί στο ύψιστο «αξίωμα» του αθλήματος, ως Γενικός Γραμματέας της UEFA. Έχει όμως στο ενεργητικό του μακροχρόνια δραστηριότητα και προσφορά στο εγχώριο και μη ποδόσφαιρο.

Θεόδωρος Θεοδωρίδης: Ο άντρας στον «θρόνο» του ποδοσφαίρου

Ο πλέον ΓΓ της UEFA γεννήθηκε στην Αθήνα, την 1η Αυγούστου το 1965. Πατέρας του είναι ο Σάββας Θεοδωρίδης, πρώην διεθνής του Ολυμπιακού Πειραιώς, που αγωνιζόταν ως τερματοφύλακας της ομάδας μέχρι το 1962.

Σε συνάντηση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βύρωνα Πολύδωρα
Σε συνάντηση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βύρωνα Πολύδωρα | Eurokinissi

Από τη δεκαετία του 90', ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης άρχισε να μάχεται για τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου, υπηρετώντας στο συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ), αργότερα ως επικεφαλής διεθνών σχέσεων.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην την ποδοσφαιρική ανάπτυξη της χώρας, που κορυφώθηκε με την κατάκτηση της Εθνικής Ελλάδας στο UEFA EURO 2004

Υπηρέτησε επίσης την Επιτροπή Διαγωνισμών Συλλόγων της UEFA (1998-2000). Διορίστηκε αντιπρόεδρος της ίδιας επιτροπής το 2007, θέση που κράτησε για περίπου δύο χρόνια. Στο μεταξύ, τελούσε επίσης μέλος της Επιτροπής Σταδίου & Ασφάλειας της UEFA (2000-04) πριν γίνει αντιπρόεδρός της (2004-07).

Έδωσε το παρών στον αγώνα μπάσκετ του Ολυμπιακού με τη Φενέρ για τη Euroleague
Έδωσε το παρών στον αγώνα μπάσκετ του Ολυμπιακού με τη Φενέρ για τη Euroleague | Eurokinissi

Έφτασε ένα βήμα πριν από την απόλυτη καταξίωση το 2010, όταν διορίστηκε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της UEFA τον Οκτώβριο. Τον Μάρτιο του 2016 η θέση του ανανεώθηκε ως αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της UEFA.

Αντικαθιστώντας τον Gianni Infantino, μονιμοποιήθηκε ως ΓΓ τον ακόλουθο Σεπτέμβριο, και έκτοτε κρατά τα «ηνία» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA