Μενού
Νεϊμάρ
Νεϊμάρ | EPA/MOHAMMED BADRA/ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Αγωγή κατά του Νεϊμάρ κατέθεσε πρώην εργαζόμενή του, καταγγέλλοντας τον για αδήλωτη εργασία, και ζητά αποζημίωση 368.000 ευρώ.

Η οικιακή βοηθός κατήγγειλε πως δεν λάμβανε χρήματα για τις υπερωρίες της, αλλά ούτε και είχε σύμβαση εργασία και δεν έπαιρνε αποδείξεις μισθοδοσίας.

Η γυναίκα, που είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών, υποστηρίζει ότι εργαζόταν για τον ποδοσφαιριστή για τέσσερα χρόνια, από το 2019, και απασχολούνταν τουλάχιστον 9 ώρες την ημέρα και έξι μέρες την εβδομάδα.

«Όταν ήρθε σε εμάς, αυτή η γυναίκα ήταν εντελώς απελπισμένη και άπορη» ανέφερε στη γαλλική Le Parisien η Νέλμα Μπαρέτο, πρόεδρος σωματείου υπεράσπισης δικαιωμάτων εργαζομένων. Το εν λόγω άτομο έχει αναλάβει την τακτοποίηση των εγγράφων διαμονής της οικιακής βοηθού και την οικονομική υπεράσπισή της στο εργατικό δικαστήριο.

«Ο Νεϊμάρ εκμεταλλεύτηκε την επισφαλή θέση της πελάτισσάς μας για να της επιβάλει ανάξιους όρους εργασίας, κατά παράβαση των πιο βασικών κανόνων του εργατικού δικαίου» εξήγησαν οι δικηγόροι, που έχουν αναλάβει την υπόθεση.

Εξέφρασαν, δε, τη λύπη τους για το ότι παρά την οικονομική του επιφάνεια δεν μπόρεσε να επιδείξει την δέουσα ανθρωπιά, φτάνοντας μέχρι στο σημείο να διώξει την οικιακή βοηθό από το σπίτι του, λίγες ημέρες πριν γεννήσει πρόωρα, όταν εκείνη παραπονιόταν για έντονους πόνους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA