Μενού
Πέθανε ο Τέρι Βέναμπλς
Πέθανε ο Τέρι Βέναμπλς | EPA/GARETH COPLEY/ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Ο πρώην προπονητής της Αγγλίας Τέρι Βέναμπλς πέθανε σε ηλικία 80 ετών μετά από μακρά ασθένεια.

Ο Βέναμπλς ήταν προπονητής της Αγγλίας από το 1994 έως το 1996, με αξιοσημείωτη τη χρονιά που οδήγησε την ομάδα στα ημιτελικά του Euro 96. Είχε επίσης διατελέσει υπεύθυνος της Μπαρτσελόνα, της Τότεναμ και της εθνικής Αυστραλίας.

«Είμαστε συντετριμμένοι από την απώλεια ενός υπέροχου συζύγου και πατέρα που έφυγε ειρηνικά χθες μετά από μακροχρόνια ασθένεια» αναφέρεται σε ανακοίνωση της οικογένειας.

«Θα παρακαλούσαμε να μας δοθεί ιδιωτικότητα σε αυτές τις απίστευτα θλιβερές στιγμές, ώστε να μπορέσουμε να θρηνήσουμε την απώλεια αυτού του υπέροχου ανθρώπου που ήμασταν τόσο τυχεροί που είχαμε στη ζωή μας» συμπληρώθηκε. 

Το League Managers Association εξέφρασε, επίσης, «βαθιά θλίψη» για την απώλεια του πρώην προέδρου του. 

«Αυτή τη στιγμή, οι σκέψεις μας είναι με την Ιβέτ (σ.σ. η σύζυγό του) και όλη την οικογένεια τού Τέρι».

Πλην της προπονητικής, ο Τέρι Βέναμπλς είχε κάνει καριέρα και ως ποδοσφαιριστής, μετρώντας περισσότερες από 500 εμφανίσεις μεταξύ 1960 και 1975, με τις φανέλες της Τότεναμ, της Τσέλσι και των Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς (QPR).

«Είμαστε βαθιά θλιμμένοι από τον θάνατο του πρώην παίκτη και προπονητή της QPR Τέρι Βέναμπλς. Όλες μας οι σκέψεις είναι με τους αγαπημένους του σε αυτές τις απίστευτα θλιβερές στιγμές. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη» έγραψε η ομάδα. 

Ο πρώην αρχηγός της Αγγλίας Γκάρι Λίνεκερ, ο οποίος έπαιξε επίσης υπό τον Βέναμπλς στην Μπαρτσελόνα, δήλωσε: «Ο Τέρι Βέναμπλς πέθανε. Ο καλύτερος, πιο καινοτόμος προπονητής που είχα το προνόμιο και την ευχαρίστηση να παίξω μαζί του. Ήταν πολύ περισσότερα, όμως, από έναν σπουδαίο προπονητή. Ήταν ζωηρός, ήταν γοητευτικός, ήταν πνευματώδης, ήταν φίλος. Θα μας λείψει πάρα πολύ». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA