Μενού
waleska oliveira
Βαλέσκα Ολιβέιρα | Getty Images
  • Α-
  • Α+

Σε ηλικία 43 ετών έφυγε από τη ζωή –ξαφνικά– η χρυσή Ολυμπιονίκης του βόλεϊ από τη Βραζιλία, Βαλέσκα Ολιβέιρα, το βράδυ της Πέμπτης (21/09) χωρίς όμως να έχουν προσδιοριστεί ακόμη τα αίτια θανάτου της.

Η Βαλέσκα Ολιβέιρα ήταν μεταξύ των μελών της «χρυσής» ομάδας βόλεϊ της Βραζιλίας που κέρδισε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, το 2008, ενώ είχε συμμετάσχει και (σ.σ. Ολυμπιακούς Αγώνες) στο Σίδνεϊ το 2000 και στην Αθήνα το 2004.

Ποια ήταν 

Η ομάδα βόλεϊ γυναικών της Βραζιλίας απέτισε φόρο τιμής στην 43χρονη Ολυμπιονίκη Βαλέσκα Ολιβέιρα, που πέθανε το βράδυ της Πέμπτης (21/09) από αδιευκρίνιστη, μέχρι στιγμής, αιτία.

Η ιδιαίτερα σεβαστή παίκτρια, γνωστή και ως Βαλ, ήταν μέλος της ομάδας που κατέκτησε το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο της χώρας στο Πεκίνο, το 2008. Όπως ειπώθηκε, η ομάδα της συμμετείχε σε δύο ακόμη Ολυμπιακά τουρνουά, όπου στο Σίδνει κατέκτησε το χάλκινο.

Η καριέρα της στην εθνική ομάδα περιελάμβανε επίσης τρεις τίτλους Grand Prix (2004, 2006, 2008) και χρυσό στους Παναμερικανικούς Αγώνες το 1999.

Η Βαλέσκα αποσύρθηκε το 2022, ολοκληρώνοντας την καριέρα της στην ομάδα Praia Clube της Βραζιλίας στη Superleague, όπου τη βοήθησε να κατακτήσει το ομώνυμο πρωτάθλημα το 2018. Η ομάδα Uberlandia απέσυρε τη φανέλα με το νούμερο ένα προς τιμήν της.

Ενός λεπτού σιγή σε αγώνα

Σε αναγνώριση της ζωής της αείμνηστης Ολυμπιονίκη, η ομάδα της Βραζιλίας, που αγωνίζεται σε ένα από τα Ολυμπιακά Προκριματικά Τουρνουά Πετοσφαίρισης Γυναικών της FIVB για το 2023 στην Ιαπωνία, κράτησε σήμερα ενός λεπτού σιγή πριν από τον αγώνα της με την Τουρκία.

Οι παίκτριες φορούσαν επίσης περιβραχιόνια με το γράμμα W, τον αριθμό ένα και μια καρδιά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA