Μενού
ronaldo-rivaldo-ronaldinho
x.com
  • Α-
  • Α+

Η καλύτερη σύγχρονη φουρνιά ποδοσφαιριστών που «έβγαλε» η Βραζιλία, στηριζόταν πάνω στα 4 «Ρ». Η κοινή παρουσία στην ομάδα του Ρονάλντο, του Ριβάλντο, του Ροναλντίνιο και του Ρομπέρτο Κάρλος, δημιούργησε ένα ασταμάτητο σύνολο, που έφτασε ως την κορυφή του κόσμου.

Η Βραζιλία με αυτούς τους τέσσερις υγιείς στο ρόστερ της κατέκτησε το Μουντιάλ του 2002 με τη συγκεκριμένη τετράδα να σκοράρει τα 16 από τα 18 γκολ που πέτυχε συνολικά η «σελεσάο» στα γήπεδα της Άπω Ανατολής. 

3r
Football Art @VK

Διαβάστε ακόμη: Η μέρα που ο Μαραντόνα πήρε εκδίκηση από τον «χασάπη του Μπιλμπάο» 

3r-marca
marca.es

Κάποια από αυτά τα γκολ σημειώθηκαν απέναντι σε κορυφαίους στην ιστορία του ποδοσφαίρου, τερματοφύλακες. Στον τελικό του 2002 στη Γιοκοχάμα απέναντι από τη Βραζιλία, ήταν η Γερμανία του Όλιβερ Καν, τον οποίο ο Ρονάλντο νίκησε δύο φορές. Ο Γερμανός τερματοφύλακας όμως κατάλαβε τι σημαίνει η συνεργασία των «Ρ» και δύο χρόνια αργότερα σε φιλικό παιχνίδι. Εκεί που ετοιμαζόταν και περίμενε την εκτέλεση φάουλ από τον Ρομπέρτο Κάρλος, αλλά τελικά του ήρθε από το πουθενά από τον Ροναλντίνιο!

 

Οι τέσσερις παίκτες ή ακόμα και η τριάδα των Ρονάλντο -  Ριβάλντο - Ροναλντίνιο παρότι φόρεσαν κοινές φανέλες δεν έπαιξαν ποτέ μαζί στην ίδια ομάδα. Για παράδειγμα και οι τρεις πέρασαν στη δεκαετία του 2000 από τη Μίλαν δίχως όμως να γνωρίσουν την επιτυχία.

Από την άλλη ο Ρομπέρτο Κάρλος, πέρασε κι εκείνος στην αρχή της ευρωπαϊκής του καριέρας από το Μιλάνο (για την Ίντερ), γνώρισε όμως τη δόξα στη Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία υπήρξε συμπαίκτης και με τον Ρονάλντο.

Το «φαινόμενο» αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2011 ταλαιπωρημένος από τους σοβαρούς τραυματισμούς, αλλά και γεμάτος από τίτλους, διακρίσεις και γκολ. Στην ίδια ηλικία, στα 35 του, είπε αντίο και ο Ροναλντίνιο, με τις μέρες δόξας του όμως να έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, από τη στιγμή που έφυγε από τη Βαρκελώνη.

 

Ο Ριβάλντο πέρασε τέσσερα χρόνια και στη χώρα μας με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, ωστόσο τα τελευταία του ένσημα τα κόλλησε σε πρωταθλήματα όπως του Ουζμπεκιστάν, της Αγκόλας και εν τέλει της Βραζιλίας. Αποχώρησε όταν πλέον ήταν 43 ετών. Ανάλογα... μακρινά ταξίδια έκανε και ο Ρομπέρτο Κάρλος, που έπαιξε στην Τουρκία και μετά πέρασε από τη Ρωσία και την Ινδία, όπου και έκανε και τον προπονητή.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA