Μενού
Γήπεδο ποδοσφαίρου
Γήπεδο ποδοσφαίρου | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα κατά της οπαδικής βίας, με την κυβέρνηση να ενημερώνει, μεταξύ άλλων, για το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των γηπέδων.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη σημερινή ενημέρωση, τα γήπεδα θα ανοίξουν στις 13 Φεβρουαρίου, ωστόσο από τις 6 Μαρτίου θα ξεκινήσει μία δεύτερη φάση που αφορά στην τοποθέτηση καμερών.

Ειδικότερα, μπορεί οι ΠΑΕ να υποδεχθούν κόσμο στα γήπεδα από τις 13/2, ωστόσο εάν μέχρι τις 6/3 δεν έχουν βάλει κάμερες, τότε θα κλείσουν και πάλι. 

«Στις 6 Μαρτίου ξεκινά μια δεύτερη διαδικασία που αν δεν τηρηθεί, από τις 7 Μαρτίου κανένα γήπεδο που δεν θα έχει τηρήσει τη διαδικασία για τις κάμερες δεν θα ανοίξει για τους φιλάθλους. Κλιμάκια από τρία υπουργεία επισκέφτηκαν και τα 14 γήπεδα. Έγινε κοινή συζήτηση για το πώς θα εγκατασταθούν οι κάμερες. Από τις 6 Μαρτίου και μετά, οι κάμερες που θα εγκατασταθούν, ένα νέο θεσμικό πλαίσιο θα καθορίσει το πώς θα ανοίξουν τα γήπεδα. Θα βγει και το ΦΕΚ για τις κάμερες εντός της ημέρας» αναφέρθηκε, ειδικότερα. 

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν και μία σειρά από «δρακόντειες κυρώσεις», που θα οδηγούν, αυτομάτως, σε νέο κλείσιμο. «Αν πέσει κροτίδα, πυρσός ή επικίνδυνο αντικείμενο, κλείνει το γήπεδο από φιλάθλους την επόμενη Κυριακή αν παίζει εντός η ομάδα». 

Από την Τρίτη 9 Απριλίου τίθεται σε ισχύ και το μέτρο της ταυτοπροσωπίας, με τους φιλάθλους να μπορούν να μπουν στο γήπεδο μόνο με το κινητό τους τηλέφωνο. 

Τέλος, προβλέπεται η ύπαρξη μίας λέσχης ανά ομάδα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA