O Γιαζίντ Αλ Ρατζί έγραψε ιστορία στο Ράλλυ Ντακάρ, καθώς έγινε ο πρώτος οδηγός από τη Σαουδική Αραβία που κερδίζει στην κορυφαία κατηγορία αυτοκινήτων. Ο 43χρονος εκμεταλλεύτηκε την εμπειρία του οδηγώντας στους αμμόλοφους της πατρίδας του και επικράτησε του Νοτιοαφρικανού Χενκ Λάτεγκαν (Toyota Gazoo Racing), ο οποίος κατέλαβε τη δεύτερη θέση, στα 3 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα πίσω από τον Αλ Ρατζί. «Γράψαμε ιστορία για την Σαουδική Αραβία, είμαι πολύ περήφανος», δήλωσε ο Αλ Ρατζί μετά το θρίαμβό του.
Τρίτος γενικής ήταν ο Σουηδός Ματίας Έκστρομ, χαρίζοντας το πρώτο βάθρο για την Ford Performance στο Ράλλυ Ντακάρ.
Στις μοτοσικλέτες νικητής αναδείχθηκε ο Ντάνιελ Σάντερς της Red Bull KTM Factory Racing. Έγινε έτσι ο δεύτερος αναβάτης από την Αυστραλία που κερδίζει το Ράλλυ Ντακάρ, μετά τον Τόμπι Πράις (2016 και 2019). Μαζί του στο βάθρο ανέβηκαν δύο αναβάτες της Honda, ο Ισπανός Τόσα Σαρέινα και ο Γάλλος Αντριάν Φαν Μπέβερεν.
Ο Έλληνας αναβάτης Βασίλης Μπούδρος τερμάτισε στην 43η θέση της κατηγορίας Rally2.
- Εφημερία 120 ωρών: Γιατρός κατέρρευσε μετά από 5 μέρες νον στοπ - «Επικοινωνιακά τεχνάσματα», λέει ο Γεωργιάδης
- Έλληνικό σουβλατζίδικο στο Παρίσι έχει ένα κάπως ερωτικό όνομα
- Το άγνωστο guest της Γιαννακοπούλου στο «Λόγω Τιμής» – Όταν μοιραζόταν το ίδιο πλάνο με τον Πυρπασόπουλο
- Ο ΕΟΦ «εξαφανίζει» 5 γνωστά προϊόντα από την αγορά: Δείτε ποια είναι
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.