Μενού
messi
Ο Λιονέλ Μέσι με τη φανέλα της Εθνικής Αργεντινής | AP
  • Α-
  • Α+

Ο οίκος Sotheby's αναμένεται να βγάλει σε δημοπρασία έξι φανέλες που φορούσε ο Λιονέλ Μέσι κατά τη διάρκεια της νικηφόρας πορείας της Αργεντινής στο περσινό Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στο Κατάρ. Αναμένεται να πωληθούν για περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια. 

Ο οίκος δημοπρασιών ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα (20/11) ότι θα βγάλει προς πώληση έξι από τις επτά φανέλες που φόρεσε ο αρχηγός της Αργεντινής στα πρώτα ημίχρονα των αγώνων της ομάδας, συμπεριλαμβανομένης αυτής από τον τελικό. 

Η Αργεντινή κέρδισε τον τελικό, και το τρίτο της Παγκόσμιο Κύπελλό της, στη διαδικασία των πέναλτι μετά από ισοπαλία 3-3 έναντι της Γαλλίας. 

Η δημοπρασία θα λάβει χώρα στη Νέα Υόρκη, μεταξύ 30ής Νοεμβρίου και 14ής Δεκεμβρίου. Μέχρι να δημοπρατηθούν, οι φανέλες θα εκτίθενται στα κεντρικά της γραφεία του οίκου στην αμερικανική μεγαλούπολη, σε μία είδους δωρεάν, δημόσια έκθεση. 

Η φανέλα που είχε φορέσει ο Μάικλ Τζόρνταν για τους τελικούς του ΝΒΑ το 1998 είχε πωληθεί έναντι 10,1 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Sotheby's πέρσι τον Σεπτέμβριο και είναι το πιο ακριβό αθλητικό αναμνηστικό που έχει δημοπρατηθεί ποτέ. Αναμένεται να φανεί εάν οι φανέλες του Μέσι θα σπάσουν το ρεκόρ. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA