Μενού
Shawn_Barber
Σον Μπάρμπερ | AP Photo
  • Α-
  • Α+

Ο Καναδός παγκόσμιος πρωταθλητής του 2015 στο επί κοντώ, Σον Μπάρμπερ, πέθανε σε ηλικία 29 ετών. Ο ατζέντης του, Πολ Ντόιλ, επιβεβαίωσε στο Reuters ότι ο αθλητής άφησε την τελευταία του πνοή την Τετάρτη (17/1) στο σπίτι του στο Κίρκγουντ του Τέξας από «ιατρικές επιπλοκές».

«Περισσότερο από έναν απίστευτο αθλητή, ο Σον ήταν ένα τόσο καλόκαρδο άτομο που πάντα έβαζε τους άλλους μπροστά από τον εαυτό του», είπε ο Ντόιλ και πρόσθεσε: «Είναι τραγικό να χάνεις έναν τόσο καλό άνθρωπο σε τόσο μικρή ηλικία».

 

Ο Μπάρμπερ, που είχε γεννηθεί στις 27 Μαϊου 1994 στο Νέο Μεξικό, είχε κερδίσει το χρυσό στους Παναμερικανικούς Αγώνες του 2015, ενώ λίγες εβδομάδες αργότερα αναστάτωσε το Πεκίνο, κατακτώντας το χρυσό στο Παγκόσμιο. Το καλύτερο άλμα του, το οποίο ήταν στα 6 μέτρα και είχε σημειωθεί στις 15 Ιανουαρίου του 2016, εξακολουθεί να είναι ρεκόρ Καναδά. Είναι από τους ελάχιστους αθλητές που έχουν ξεπεράσει τα 6,00 μέτρα στο αγώνισμά του. 

Ο Μπάρμπερ αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο άλμα επί κοντώ σε ηλικία επτά ετών. Είχε καταρρίψει το ρεκόρ λυκείου των ΗΠΑ κατά περισσότερο από ένα μέτρο, πριν κερδίσει back-to-back τίτλους NCAA τόσο στον κλειστό στίβο για το Πανεπιστήμιο του Άκρον το 2014 και το 2015 όσο και στον ανοιχτό το 2015.

Τερμάτισε 10ος στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο και τερμάτισε όγδοος στον παγκόσμιο τελικό στο Λονδίνο το 2017. Οι τελευταίοι του αγώνες ήταν το 2020.

Ο Καναδός είχε δηλώσει ανοιχτά το 2017 ότι είναι ομοφυλόφιλος. «Ομοφυλόφιλος και υπερήφανος! Ευχαριστώ τους γονείς μου που με στηρίζουν τόσο πολύ. Συνεχίζω να ωριμάζω σαν άνθρωπος και έχω μία υπέροχη ομάδα υποστήριξης. Οι γονείς μου είναι οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές μου και με βοήθησαν πολύ τελευταία», είχε πει ο ίδιος. Πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 είχε βρεθεί θετικός σε χρήση κοκαΐνης. Τότε είχε υποστηρίξει ότι συναντήθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του με μια γυναίκα που γνώρισε μέσω του Craiglist. «Φιληθήκαμε στο στόμα και από το σάλιο πέρασε στον οργανισμό μου κοκαΐνη» ήταν ο ισχυρισμός του ενώπιον της αρμόδιας επιτροπή των Καναδών, η οποία πείστηκε από τη δικαιολογία του αθλητή και του επέτρεψε να αγωνιστεί κανονικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA