Το θαύμα της Πάφου ολοκληρώθηκε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο.
Με ένα ασύλληπτης έμπνευσης γκολ του Ζάζα, η πρωταθλήτρια Κύπρου ισοφάρισε 1-1 στο 89΄ τον Ερυθρό Αστέρα και προκρίθηκε στη League Phase του Champions League. Οι Σέρβοι σκόραραν με τον Ιβανιτς στο 60΄ στη ρεβάνς της Κύπρου και το ματς θα πήγαινε στην παράταση, καθώς η Πάφος είχε επικρατήσει 2-1 στο Βελιγράδι.
Όμως στο 89΄ ο Βραζιλιάνος πέτυχε ένα απίστευτο γκολ που θα μνημονεύεται για χρόνια. Όχι μόνο για την «ομορφιά» του, αλλά κυρίως για την ιστορική του σημασία.
Με απόλυτο ήρωα το νεαρό τερματοφύλακα Τεμιρλάν Αναρμπέκοφ, η Καϊράτ Αλμάτι προκρίθηκε , επικρατώντας 3-2 στα πέναλτι της Σέλτικ.
Στη ρεβάνς που έγινε στο Καζακστάν, ο 21χρονος γκολκίπερ κράτησε το «μηδέν» για 120 λεπτά (0-0) και συνολικά 210΄ αν προσθέσουμε και το πρώτο ματς της Γλασκώβης.
Μετά απ΄όλα αυτά, απέκρουσε και τρία πέναλτι παικτών της Σέλτικ και σίγουρα αξίζει ένα... έξτρα πριμ πρόκρισης!
Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των ρεβάνς στα πλέι οφ του Champions League:
- Πάφος (Κύπρος) - Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 1-1 (2-1) (89΄ Ζάζα - 60΄ Ίβανιτς)
- Στουρμ Γκρατς (Αυστρία) - Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία) 2-1 (0-5) (30΄ Τζάτα, 73΄ Έρμαν - 15΄ Γιόργκενσεν)
- Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν) - Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) 27/8 (3-1)
- Μπενφίκα (Πορτογαλία) - Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 27/8 (0-0)
- Μπριζ (Βέλγιο) - Ρέιντζερς (Σκωτία) 27/8 (3-1)
- Κοπεγχάγη (Δανία) - Βασιλεία (Ελβετία) 27/8 (1-1)
- Ο σοκαριστικός και μέχρι θανάτου βασανισμός του Ιλία Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας
- Γιώργος Μπένος: «Δεν ονειρεύομαι μεγάλους ρόλους, αλλά ρόλους που να τσαλακώνομαι»
- Το δυσοίωνο σενάριο Γεραπετρίτη για τον πόλεμο, το νέο κόμμα του Φαραντούρη και οι φήμες για τον Ντίλιαν
- Χωρίζουν οι δρόμοι των Μαλέσκου - Κωνσταντάρα: Πού θα συνεχίσει ο καθένας
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.