Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια ομάδα που επιχειρεί ένα τουριστικό ταξίδι στο διάστημα για πρώτη φορά, οφείλει να είναι πρωτοπόρος σε κάθε επίπεδο. Όπως για παράδειγμα στο αυτοκίνητο που θα επιλέξει για τις μετακινήσεις της.

Έτσι φαίνεται ότι σκέφτηκε ο δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος και το πλήρωμα που επιβιβάστηκε στον «πύραυλο» με την ονομασία New Shepard, της εταιρείας τουριστικών διαστημικών ταξιδιών Blue Origin. Ιδιοκτησίας του Τζεφ Μπέζος, βεβαίως.

Για να φτάσουν στο σημείο της εκτόξευσης, οι ταξιδιώτες του διαστήματος επέλεξαν ένα αρκετά σπάνιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, καθώς η εμπορική του καριέρα δεν έχει ξεκινήσει ακόμα: το R1T από τη Rivian.

«Η Rivian έχει διαθέσει αρκετά μοντέλα R1T προ-παραγωγής στην ομάδα Blue Origin για να βοηθήσει τις ανάγκες των... γήινων μετακινήσεών της», ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Rivian, Τάνια Μίλλερ.

Η Amazon, την οποία ίδρυσε και προεδρεύει ο Τζεφ Μπέζος, στηρίζει τη Rivian καθώς επένδυσε ένα τεράστιο ποσό χρημάτων και έχει παραγγείλει 100.000 ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα διανομών.

Η Rivian έχει παρουσιάσει από το 2018 πολλά ηλεκτρικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των R1T pickup και R1S SUV. Η παραγωγή και οι πωλήσεις τους είχε ανακοινωθεί ότι θα ξεκινούσαν αυτό το καλοκαίρι, ωστόσο πρόσφατα η εταιρεία παραδέχτηκε ότι προέκυψε μια ακόμα καθυστέρηση στην παραγωγή, μέχρι το τέλος του 2021.

Ο Τζέφ Μπέζος, ο αδελφός του Μάρκ Μπέζος, η Μαίρη Γουάλας Φανκ και ο Ολλανδός έφηβος Όλιβερ Ντίμεν πραγματοποίησαν την έξοδό τους στο διάστημα την Τρίτη 20 Ιουλίου το πρωί, βιώνοντας για λίγα λεπτά την έλλειψη βαρύτητας, πριν επιστρέψουν στη γη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA