Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι κλοπές με σπασίματα τζαμιών και αρπαγές από τα αυτοκίνητα έχουν γίνει τόσο συνηθισμένες στην Bay Area της Καλιφόρνια που ορισμένοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων αφήνουν ανοιχτά τώρα τα πορτ μπαγκάζ των σταθμευμένων οχημάτων τους για να αποτρέψουν τους κλέφτες από το να τα διαρρήξουν.

Οι κλοπές σε οχήματα αυξήθηκαν κατά 32% το 2021 στην Καλιφόρνια ενώ μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, αυξήθηκαν κατά 25%. Τα στοιχεία της αστυνομίας αποκαλύπτουν επίσης φέτος ότι υπήρξε αύξηση 27 τοις εκατό στις διαρρήξεις οχημάτων.

Την περασμένη εβδομάδα, εικόνες έγιναν viral στο διαδίκτυο με δύο SUV σταθμευμένα το ένα δίπλα στο άλλο στην Bay Area με ανοιχτό το πορτμπαγκάζ τους. Μιλώντας με την Inside Edition, η ιδιοκτήτρια ενός SUV που αφήνει το πορτμπαγκάζ ανοιχτό είπε ότι το κάνει για να δείξει ότι δεν υπάρχει τίποτα μέσα για να πάρουν οι κλέφτες.

Ωστόσο, ο αναπληρωτής αρχηγός της Αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο (SFPD), Γκάρετ Τομ, είπε ότι «υπάρχουν πάρα πολλά που μπορεί να πάνε στραβά» με αυτό, σημειώνοντας ότι οι κλέφτες μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση στο μπροστινό μέρος του οχήματος, αν το πορτμπαγκάζ αφεθεί ανοιχτό, και να έχουν πρόσβαση σε έγγραφα ταυτοποίησης που μπορεί να έχει αφήσει ο ιδιοκτήτης στο ντουλαπάκι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA