Μενού
  • Α-
  • Α+

Τον Μάρτιο θα αρχίσει το λανσάρισμα της νέας Fabia στην ελληνική αγορά, με την Kosmocar-Skoda να ανακοινώνει τις τιμές και τα επίπεδα εξοπλισμού του μοντέλου. Το πρώτο αυτοκίνητα βρίσκεται πάντως στη χώρα μας και συγκεκριμένα στο Golden Hall, στο Μαρούσι. Εκεί θα μπορούν να το βλέπουν από κοντά για τις επόμενες εβδομάδες οι επισκέπτες του εμπορικού κέντρου.  

Η Fabia τέταρτης γενιάς βασίζεται στην πλατφόρμα MQB-AO του Ομίλου Volkswagen, κάτι που της επιτρέπει να έχει μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις και άρα αυξημένους χώρους για επιβάτες και αποσκευές. Το μήκος φθάνει τα 4,11 μέτρα (+11 εκατ. σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο), το πλάτος το 1,78 μ. (+5 εκατ) και το μεταξόνιο τα 2,56 μ. (+9,4 εκατ). Ο χώρος αποσκευών είναι από τους μεγαλύτερους στην κατηγορία (380 λίτρα που φθάνουν τα 1.190 όταν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα).

Αρχικά, η Fabia θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα με τον τρικύλινδρο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1.0 MPI (80 ίππων) και τον τούρμπο 1.0 TSI (110 ίππων). Ο πρώτος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων και ο δεύτερος είτε με το 6άρι χειροκίνητο είτε με το αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG, 7 σχέσεων. Αργότερα εντός του 2022, θα προστεθεί ο τετρακύλινδρος 1.5 TSI, με ισχύ 150 ίππους.

Τρία είναι τα διαθέσιμα επίπεδα εξοπλισμού, τα Active, Ambition και Style, ενώ αργότερα θα ακολουθήσει η έκδοση Monte Carlo. Στον εξοπλισμό της Active περιλαμβάνονται – μεταξύ άλλων – LED προβολείς και φώτα ημέρας, 6 αερόσακους, σύστημα πολυμέσων SWING με οθόνη 6,5 ιντσών, Bluetooth, Smart Link λειτουργία σύνδεσης εφαρμογών smartphone, κλιματισμός και συστήματα υποβοήθησης οδηγού Front Assist, Lane Assist και Driver Alert System. Σε όλες τις εκδόσεις υπάρχει ενσωματωμένη κάρτα eSIM, η οποία καθιστά δυνατή την πρόσβαση στο ευρύ φάσμα των διαδικτυακών υπηρεσιών Skoda Connect.

Οι τιμές αρχίζουν από τα 14.990 ευρώ για την έκδοση 1.0 MPI 80 PS Active. Η έκδοση 1.0 TSI 110 PS Ambition κοστίζει 17.500 ευρώ και η 1.0 TSI 110 PS DSG Style 20.650 ευρώ.