Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρίσκεται η ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία AvtoVAZ, στην οποία ανήκει η δημοφιλής μάρκα Lada. Η πρόσφατη ανακοίνωση του Renault Group ότι διακόπτει κάθε δραστηριότητα στη Ρωσία, λόγω της συνέχισης του Πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και ότι «αξιολογεί τις διαθέσιμες εναλλακτικές» σχετικά με το πλειοψηφικό μερίδιο (67,61%) που κατέχει στην AvtoVAZ, θέτει νέα δεδομένα.
Η AvtoVAZ έκανε γνωστό ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις ρωσικές αρχές. «Κατά τις τελευταίες εβδομάδες ελήφθησαν όλα τα πιθανά μέτρα ώστε να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των 40.800 εργαζομένων μας. Αποφασίσαμε να μεταφέρουμε την καλοκαιρινή άδεια στη περίοδο 4-24 Απριλίου, κατά την οποία θα προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε σε λειτουργία την εφοδιαστική αλυσίδα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Μάλιστα έκανε γνωστό ότι ορισμένα μοντέλα της Lada (της μάρκας με μερίδιο άνω του 20% στην αγορά της Ρωσίας) θα κυκλοφορήσουν χωρίς εξαρτήματα που πριν τον πόλεμο εισάγονταν από άλλες χώρες. Επίσης, από τις 6 Ιουνίου και για περίοδο τριών μηνών, το προσωπικό στα εργοστάσια του Τολιάτι και του Ιζχένσκ θα εργάζεται 4 ημέρες την εβδομάδα.
Το Renault Group πούλησε 482.000 οχήματα στη Ρωσία το 2021, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο δυτικό κατασκευαστή. Χαρακτηριστικό της έκθεσης του γαλλικού ομίλου στη Ρωσία είναι το γεγονός ότι αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για την Renault, μετά από την Γαλλία!
- Όσκαρ 2026: Ο θρίαμβος της ταινίας «Η μια μάχη μετά την άλλη» και όσα έγιναν τη μεγάλη βραδιά
- Βγαίνει μπροστά ο Τσίπρας στην Αλεξανδρούπολη - Τα μηνύματα που πρόκειται να στείλει
- Έρχονται βροχές και πτώση θερμοκρασίας: Αλλάζει ο καιρός από τη Δευτέρα - Πότε αναμένεται βελτίωση
- H ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη ανάμεσα στις παρουσιάστριες του Real View - Μειώνεται η διάρκεια και... οι μισθοί
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.