Μενού
  • Α-
  • Α+

Η πορεία προς την ηλεκτροκίνηση είναι... μονόδρομος για όλους τους κατασκευαστές. Ακόμα και για αυτούς που έχουν στη γκάμα τους μόνο σπορ μοντέλα. Όπως η Abarth, η οποία ανακοίνωσε ότι στις 22 Νοεμβρίου θα παρουσιάσει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Το νέο Abarth 500 βασίζεται στο μηδενικών ρύπων Fiat 500, θα έχει όμως ορισμένα στοιχεία που θα το διαφοροποιούν και θα ταυτίζονται με το σήμα του “σκορπιού” στην μάσκα. Στο αισθητικό κομμάτι, το ηλεκτρικό Abarth θα ξεχωρίζει χαρη στο φουσκωμένο body kit, τους αποκλειστικούς τροχούς και την πίσω αεροτομή. Ανάλογη θα είναι η εικόνα στο εσωτερικό, με τα γνώριμα μπάκετ καθίσματα και άλλες σπορ λεπτομέρειες.

Αν και λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα, θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι ο ηλεκτροκινητήρας του Abarth 500 EV θα έχει μεγαλύτερη ισχύ από τους 118 ίππους του αντίστοιχου 500 της Fiat. Η περισσότερη δύναμη σημαίνει όμως ότι η μπαταρία χωρητικότητας 42 kWh θα παρέχει μειωμένη αυτονομία, σε σχέση με τα 320 χλμ. του Fiat 500.

Παράλληλα με την αποκάλυψη του νέου της μοντέλου, η Abarth θα αναλύσει στις 22 Νοεμβρίου τη στρατηγική της τόσο στο design όσο και στον προϊοντικό τομέα.