Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Mercedes-Benz και ο Ρότζερ Φέντερερ έχουν περισσότερα κοινά από όσα φαντάζεστε: Ανταγωνιστικό πνεύμα, ιστορία επιτυχίας πολλών ετών και δέσμευση για κοινωνική προσφορά. Μαζί, η γερμανική μάρκα και ένας από τους πιο επιτυχημένους τενίστες όλων των εποχών εγκαινίασαν την πρωτοβουλία «Neon Legacy», η οποία συνδέει διάφορα έργα για την επίτευξη ενός πρωταρχικού στόχου: να προσφέρει κάτι στην κοινωνία.

Το πρώτο αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Mercedes-Benz και του Ρότζερ Φέντερερ παρουσιάστηκε στο Laver Cup στο Λονδίνο από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2022: μια Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE βαμμένη στο νέον κίτρινο χρώμα που έχουν τα μπαλάκια του τένις και διακοσμημένη με την προσωπική σφραγίδα του Ρότζερ Φέντερερ. Αυτό το μοναδικό κομμάτι θα δημοπρατηθεί στον οίκο RM Sotheby's στο Μόναχο το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022.

Η Mercedes-Benz θα επενδύσει όλα τα έσοδα από τη δημοπρασία στην ανακαίνιση ενός δημόσιου γηπέδου τένις στο Λονδίνο, δίνοντας τη δυνατότητα στους λάτρεις του τένις όλων των ηλικιών να βελτιώσουν το παιχνίδι τους παίζοντας σε ένα γήπεδο υψηλής ποιότητας. Η ανακαίνιση του street court γίνεται σε συνεργασία με το διάσημο δίδυμο καλλιτεχνών γκράφιτι «Low Bros», το οποίο αποτελείται από τους αδελφούς Κρίστοφ και Φλόριν Σμιτ από το Βερολίνο.

«Εμπνευσμένοι από τον επί χρόνια συνεργάτη μας, Ρότζερ Φέντερερ, είναι πραγματική τιμή για εμάς να υποστηρίζουμε την Πρωτοβουλία Neon Legacy. Είμαστε περήφανοι που χτίζουμε αυτήν την πρωτοβουλία μαζί με τον Ρότζερ για να κάνουμε μια αισθητή διαφορά για την κοινωνία», είπε η Μπρίτα Ζέεγκερ, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Mercedes-Benz Group AG, υπεύθυνη Marketing & Sales.

«Είμαι ευγνώμων για όλη την υποστήριξη κατά τη διάρκεια των 24 ετών του επαγγελματικού μου τένις και ενθουσιασμένος που μπορώ να ανταποδώσω αυτήν την ευγνωμοσύνη στα επόμενα κεφάλαια της ζωής μου. Είναι τιμή και που έχω έναν μακροχρόνιο συνεργάτη σαν τη Mercedes-Benz, ο οποίος μοιράζεται αυτές τις ίδιες αξίες μέσω της δέσμευσής του να υποστηρίζει τις ανάγκες των κοινοτήτων μας» είπε ο Ρότζερ Φέντερερ

Η δημοπρασία της Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE και η επένδυση των εσόδων στο έργο του Λονδίνου είναι μόνο η αρχή της κοινής πρωτοβουλίας μεταξύ Mercedes-Benz και Ρότζερ Φέντερτερ. Περαιτέρω έργα προγραμματίζονται για το 2023, με πρόσθετη ανακοίνωση σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Ένα ντοκιμαντέρ για την ανακαίνιση του δρόμου θα δημοσιευτεί στις αρχές του επόμενου έτους.