Μενού
gMotion τεύχος 92
  • Α-
  • Α+

Tα 8 χρόνια ελπίζουμε να έχουν αφήσει και σε εσάς την αίσθηση μιας όμορφης και αμοιβαία επωφελούς διαλεκτικής σχέσης, με αντικείμενα το αυτοκίνητο, τη μοτοσικλέτα και τους αγώνες.

Κορυφαία SUV και ένα future classic

Στις δοκιμές αυτού του τεύχους αυτοδικαίως o θαυμασμός μας και το εξώφυλλο ανήκουν στη νέα BMW X1, για τους λόγους που θα διαβάσετε στην πλήρη δοκιμή της έκδοσης xDrive 23d. Τη στιγμή μάλιστα που οδηγούσαμε το αυτοκίνητο στην Ελλάδα, ο κ. Μπιτσικώκος «ντρίφταρε» με όλες τις εκδόσεις της BMW X1 στους παγετώνες της Αυστρίας.

BMW X1

 
Για εντελώς διαφορετικούς λόγους, που μας φέρνουν εικόνες παιδικής χαράς των νεανικών μας χρόνων, απολαύσαμε το Mazda MX-5 στην έκδοση με το δίλιτρο κινητήρα Skyactiv-G των 184 ίππων. Στη Μαδρίτη γνωρίσαμε από κοντά και οδηγήσαμε το νέο Renault Austral, που αναμένεται να βάλει και πάλι δυναμικά τη Renault στον αστερισμό των C-SUV. Φυσικά δεν ξεχνάμε και τα αυτοκίνητα που έχουν ως κυρίαρχο στόχο να κάνουν την καθημερινότητά μας πιο εύκολη, με τη συγκριτική δοκιμή των προσιτών Hyundai i10 και Toyota Aygo X στο ιδανικό πεδίο, αυτό της πόλης.

Συμβαίνουν στην Ελλάδα και στον κόσμο

Τι πρέπει να γίνει με τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Ελλάδα για να γίνουν σύγχρονα και να αποσυμφορήσουν το λεκανοπέδιο της Αθήνας; Απαντά στις ερωτήσεις του Κώστα Μπιτσικώκου ο Ιωάννης Γκόλιας, πρόεδρος του ΟΑΣΑ.

Ιωάννης Γκόλιας

Ο Αντρέας Ζίμπεν, στέλεχος της αυτοκινητοβιομηχανίας με διεθνή καριέρα , ως πρόεδρος και CEO του BMW Group Hellas αυτό το διάστημα, μας λύνει πολλές απορίες για τις επερχόμενες προδιαγραφές ρύπων Euro VII.

Μετρώντας το χρόνο με τεύχη

Κάθε μήνα και ένα τεύχος, έχουμε φτάσει να μετράμε τη ζωή μας με αυτά. Ευτυχώς, καθώς παρότι το αντικείμενο της εργασίας μας είναι δεδομένο, καμία μέρα δεν είναι ίδια με την προηγούμενη. Όπως το gMotion, εδώ και ένα χρόνο: κάθε τεύχος με το ίδιο όνομα και κάθε ένα τόσο διαφορετικό, όπως θα διαπιστώσετε και στο σχετικό εορταστικό μας αφιέρωμα.

Το gMotion στο κέντρο της αγωνιστικής δράσης

Το gMotion δεν σταματά να αναζητά την πληροφορία στην πηγή της. Για μια ακόμα φορά λοιπόν, ο Πάνος Σεϊτανίδης βρέθηκε σε έναν αγώνα F1 και μάλιστα στον τελευταίο της φετινής σεζόν, στο GP του Άμπου Ντάμπι στα ΗΑΕ. Ένα εντυπωσιακό φωτογραφικό οδοιπορικό, αποτελεί το πρώτο αποτέλεσμα από τη δημοσιογραφική αυτή αποστολή στην πίστα Yas Marina. Εξαιρετικά σημαντικό επίσης είναι να μαθαίνεις πληροφορίες για την F1 από αυτούς που τις δημιουργούν, όπως από τον Γκίνθερ Στάινερ, τον επικεφαλής αγωνιστικής ομάδας Haas στην F1, τον οποίο ο Πάνος Σεϊτανίδης «ανέκρινε» στο GP Βελγίου.

Γκίνθερ Στάινερ

Φυσικά, μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα για τα δύο τελευταία GP της F1 το 2022, αυτά της Βραζιλίας και του Άμπου Ντάμπι, χωρίς να ξεχνάμε και τον τελευταίο αγώνα του WRC, το ράλλυ Ιαπωνίας.

Η μοτοσικλέτα στο δρόμο, στο χώμα και στην πίστα

Ο Βασίλης Ορφανός αναπολεί το πλούσιο αγωνιστικό του παρελθόν με αφορμή τη δοκιμή της καθαρόαιμης Enduro μοτοσικλέτας Beta 200 2T. Στον αντίποδα, η δοκιμή της BMW K 1600 GT περνά μόνο μέσα από τους αυτοκινητόδρομους του κόσμου με απολαυστικό, ομολογουμένως, αποτέλεσμα.

Beta 200 RR

Στον κόσμο του MotoGP έλαμψε ένα νέο αστέρι, καθώς το GP της Βαλένθια ανάδειξε Παγκόσμιο Πρωταθλητή τον Ιταλό αναβάτη της Ducati Πέκο Μπανάια. Ραντεβού στο τέλος του Δεκέμβρη με το τεύχος 93. Έως τότε καλή ανάγνωση, να οδηγείτε ήρεμα, υπεύθυνα και να απολαμβάνετε κάθε χιλιόμετρο., με ασφάλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ GMOTION 92 ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ