Μενού
Mercedes-AMG S 63 E Performance (Πηγή: Mercedes-Benz)
  • Α-
  • Α+

Μετά το τετράθυρο coupe GT 63 S E Performance και το μεσαίο sedan C 63 S E Performance, ήρθε η σειρά της S-Class να «απολαύσει» τα οφέλη της συμμετοχής της Mercedes-Benz στη Formula 1. Η Mercedes-AMG S 63 E Performance είναι μία λιμουζίνα υψηλών επιδόσεων, χάρη στον 4λιτρο V8 στον εμπρός άξονα και ένα ηλεκτροκινητήρα στον πίσω. Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται σε 802 ίππους και η ροπή σε 1.430 Nm,.

Έτσι η S 63 E Performance γίνεται η ισχυρότερη S-Class παραγωγής. Παράλληλα όμως, η λιμουζίνα επιδόσεων φέρει μεγαλύτερη μπαταρία, την HPB 150. Με ωφέλιμη χωρητικότητα 13,1 kWh, χαρίζει ηλεκτρική αυτονομία έως 33 χλμ. Παρά το μεγάλο βάρος που αγγίζει τα 2.600 κιλά, οι επιδόσεις της AMG S 63 E Perfromance είναι αντίστοιχες ενός supercar: 0-100 χλμ/ώρα σε 3,3 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 290 χλμ/ώρα (με το πακέτο AMG Driver's).

Mercedes-AMG S 63 E Performance (Πηγή: Mercedes-Benz)

Τα ατού της ισχυρότερης S-Class δεν περιορίζονται εδώ, καθώς μία σειρά από τεχνολογίες αναλαμβάνουν η δύναμη να περνά με ασφάλεια στο δρόμο: στάνταρ είναι η τετρακίνηση AMG Performance 4MATIC+, η ανάρτηση AMG RIDE CONTROL+, το σύστημα περιορισμού των κλίσεων AMG ACTIVE RIDE CONTROL, αλλά και η ενεργητική τετραδιεύθυνση.

Οπτικά, οι επεμβάσεις στο αμάξωμα και στην καμπίνα των επιβατών «μαρτυρούν» το χαρακτήρα του αυτοκινήτου: η μάσκα της AMG, οι τροχοί 21 ιντσών, η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης, ο πίσω διαχύτης, τα σπορ καθίσματα με τις δερμάτινες επενδύσες και τις ραφές, το σπορ τιμόνι, ο κόκκινος ατμοσφαιρικός φωτισμός.

Mercedes-AMG S 63 E Performance (Πηγή: Mercedes-Benz)