Μενού
Ford GT Mk IV (Πηγή: Ford)
  • Α-
  • Α+

H τελευταία και πιο σκληροπυρηνική έκδοση του Ford GT παρουσιάστηκε από την αμερικάνικη μάρκα. Οι επεμβάσεις που έγιναν στον κινητήρα και το αμάξωμα σε συνεργασία με την Multimatic Motorsports, καθιστούν το Ford GT Mk IV ως ένα supercar χωρίς άδεια κυκλοφορίας στους δημόσιους δρόμους.

Το Ford GT Mk IV προορίζεται λοιπόν για τις πίστες και θα κατασκευαστεί σε μόλις 67 μονάδες, αριθμός που συμβολίζει το αυθεντικό αγωνιστικό GT Mk IV του 1967, το οποίο είχε νικήσει στις 24 Ώρες του Λε Μαν. O twin-turbo EcoBoost των 3,5 λίτρων αποδίδει για την περίσταση περισσότερους από 800 ίππους και συνδυάζεται με αγωνιστικό κιβώτιο. 

Σε σχέση με τις εκδόσεις δρόμου του supercar, το Ford GT Mk IV διαφέρει από το ανθρακονημάτινο «long tail» αμάξωμα, το μακρύτερο μεταξόνιο για καλύτερη συμπεριφορά στις πίστες, αλλά και από την αγωνιστική ανάρτηση Adaptive Spool Valve (ASV) της Multimatic. 

Όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το Ford GT Mk IV θα πρέπει να υποβάλουν το σχετικό αίτημα διαδικτυακά αλλά και να είναι έτοιμοι να εκταμιεύσουν 1,7 εκατ. δολάρια, ποσό που αντιστοιχεί σε 1,6 εκατ. ευρώ. Η τελική επιλογή από τη Ford θα γίνει το πρώτο τρίμηνο του 2023 και οι παραδόσεις θα αρχίσουν την άνοιξη.

Ford GT Mk IV (Πηγή: Ford)