Μενού
Opel Mokka Electric (Πηγή: Opel)
To Opel Mokka Electric | Opel
  • Α-
  • Α+

Λίγο μετά την παρουσίαση του πρώτου ηλεκτρικού Astra, η Opel προχωρά στην αναβάθμιση του μικρού της μηδενικών ρύπων SUV. Το Mokka-e αλλάζει όνομα και γίνεται Mokka Electric, ώστε να γίνεται πιο εύκολα αντιληπτό ότι πρόκειται για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Οι υπόλοιπες αλλαγές όμως είναι και οι ουσιαστικές.

Το Mokka Electric εφοδιάζεται με ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος αποδίδει 156 ίππους (έναντι 136 στο τωρινό μοντέλο), αλλά και με μεγαλύτερη μπαταρία. Με χωρητικότητα 54 kWh (έναντι 50 kWh), η μέγιστη αυτονομία αυξάνεται από τα 338 στα 406 χλμ. στον κύκλο δοκιμών WLTP. Σε αυτό συμβάλλει και η χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, που ανέρχεται πλέον σε 15,2 kWh ανά 100 χλμ.
 
Το αναβαθμισμένο Mokka Electric χρειάζεται λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα για την επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα. Η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 χλμ/ώρα. Η μπαταρία υποστηρίζει ταχυφόρτιση σε σταθμό DC 100 kW, με τη διαδικασία 0-80% να διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

Μέχρι το 2024 κάθε μοντέλο της Opel θα διατίθεται και σε ηλεκτρική έκδοση, ενώ από το 2028 η γερμανική μάρκα θα πουλά αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη.

Opel Mokka Electric (Πηγή: Opel)
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA