Μενού
Hyundai Kona
Νέο Hyundai Kona | Hyundai
  • Α-
  • Α+

Σε ολική αναβάθμιση του νέου Kona προχώρησε η Hyundai. To B-SUV αποκτά νέα σχεδίαση που είναι κοινή για όλες τις εκδόσεις (συμβατικές με κινητήρα εσωτερικής καύσης, υβριδική, σπορ N-Line αλλά και αμιγώς ηλεκτρική), ενώ παράλληλα μεγαλώνει σε διαστάσεις και γίνεται πιο προηγμένο τεχνολογικά. 

Κύριο σχεδιαστικό χαρακτηριστικό είναι η λεπτή λωρίδα για τα εμπρός φωτιστικά σώματα. Οι διαφορές μεταξύ των εκδόσεων εντοπίζονται σε λίγα σημεία, όπως οι εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα. Ανάλογη είναι η εικόνα του πίσω μέρους, που θυμίζει αρκετά το Ioniq 5.

Hyundai Kona

Το νέο Kona θα κυκλοφορήσει εντός του 2023, όμως η Hyundai δεν ανακοίνωσε πότε ακριβώς. Σύντομα θα μάθουμε τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά που αφορούν τα συστήματα κίνησης. Το νέο μοντέλο μεγάλωσε πάντως αρκετά σε διαστάσεις, φθάνοντας σε μήκος τα 4,35 μέτρα (+15 εκατοστά σε σχέση με το απερχόμενο Kona). Το πλάτος έχει αυξηθεί κατά 2,5 εκατοστά και το μεταξόνιο κατά 6 εκατοστά, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να απολαμβάνουν μεγαλύτερους χώρους.

Η άνεση είναι αυτή που χαρακτηρίζει την καμπίνα των επιβατών. Το ψηφιακό ταμπλό αποτελείται από δύο οθόνες 12,3 ιντσών, ενώ ο επιλογέας για το κιβώτιο βρίσκεται στην κολώνα του τιμονιού, απελευθερώνοντας χώρο στην κεντρική κονσόλα. Ο πίσω πάγκος είναι εντελώς επίπεδος, κάτι που προσφέρει πιο άνετες μετακινήσεις στον μεσαίο επιβάτη. Μεγαλύτερος είναι και ο χώρος αποσκευών, δεν ανακοινώθηκε πάντως ο όγκος του.

Hyundai Kona