Μενού
Ψηφιακό κλειδί BMW
Ψηφιακό κλειδί BMW | BMW
  • Α-
  • Α+

Η εποχή όπου ψάχνεις τα κλειδιά του αυτοκινήτου ανήκει πλέον στο παρελθόν. Η τεχνολογία συνδεσιμότητας που ενσωματώνουν τα σύγχρονα οχήματα επιτρέπει στα smartphone να έχουν το ρόλο του ψηφιακού κλειδιού. Πλησιάζοντας το κινητό στην πόρτα, αυτή ξεκλειδώνει. Και αρκεί στη συνέχεια να πατήσεις το κουμπί Start/Stop για να θέσεις τον κινητήρα σε λειτουργία.

Το BMW Group κάνει τη διαδικασία ακόμα πιο απλή, καθώς η πρόσφατη αναβάθμιση για τα ψηφιακά κλειδιά επιτρέπει τη συμβατότητα μεταξύ iOS και Android. Πλέον το κλειδί μπορεί να διαμοιράζεται με ασφάλεια μεταξύ συσκευών iPhone και Google, χρησιμοποιώντας e-mail, SMS ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων. Σύντομα η υπηρεσία θα είναι συμβατή και με μοντέλα της Samsung.

Στο παρελθόν, τα κλειδιά μπορούσαν να διαμοιράζονται μόνο μέσω του Apple iMessage. Πλέον δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείται μία συγκεκριμένη εφαρμογή ή μια προκαθορισμένη μέθοδος μεταβίβασης. Το αντίθετο, τα κλειδιά μπορούν εύκολα να μεταβιβάζονται σε φίλους ή συγγενείς από το wallet, μέσω της λειτουργία «share» που είναι γνωστή από πολλές εφαρμογές.
 
Αυτό σημαίνει ότι η κοινή χρήση ενός ψηφιακού κλειδιού BMW έχει πλέον την απλή μορφή αποστολής ενός συνδέσμου. Το κλειδί μπορεί να αποστέλλεται μέσω e-mail, SMS ή οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων, π.χ. WhatsApp. Ο παραλήπτης δεν απαιτείται να διαθέτει κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή, ούτε το γνωστό BMW ID. Για την προσθήκη του Ψηφιακού Κλειδιού στο wallet του, απλά κάνει κλικ στον σύνδεσμο. 

Ψηφιακό κλειδί BMW

Εάν ο κάτοχος και ο παραλήπτης στέκονται ο ένας δίπλα στον άλλον, το κλειδί μπορεί επίσης να διαμοιραστεί μέσω Apple AirDrop ή Android Nearby Share. Σε ορισμένες περιπτώσεις, για λόγους ασφαλείας, ενδέχεται να χρειαστεί η εισαγωγή ενός κωδικού ενεργοποίησης στο όχημα, τον οποίο ο αποστολέας θα μπορεί να αποκαλύπτει ιδανικά στον παραλήπτη μέσω διαφορετικού καναλιού επικοινωνίας. Μόλις ληφθεί ένα ψηφιακό κλειδί σε ένα iPhone, ο παραλήπτης μπορεί να το προσθέσει σε ένα Apple Watch το ίδιο εύκολα.
 
Αυτή η νέα λειτουργία είναι διαθέσιμη για όλα τα νέα οχήματα με BMW Digital Key ή BMW Digital Key Plus. Παλαιότερα οχήματα θα μπορούν να κάνουν πλήρη χρήση αυτής της δυνατότητας μόλις το λογισμικό τους ενημερωθεί σε κατάσταση «22-11» ή νεότερη έκδοση μέσω Remote Software Upgrade (Απομακρυσμένη Αναβάθμιση Λογισμικού). Ο διαπλατφορμικός διαμοιρασμός θα είναι αρχικά διαθέσιμος για συμβατές συσκευές iPhone και smartphone της Google, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν μοντέλα της Samsung.
 
Τα συμβατά smartphone είναι τα Apple iPhone (με λειτουργικό iOS 16.1 ή μεταγενέστερο) ή Google Pixel 7, Pixel 7 Pro, Pixel 6, Pixel 6 Pro (με Android 13 ή μεταγενέστερο).